Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Taloustaiteilu teattereiden pääosassa

Elämää suunnitellaan näinä aikoina lyhyemmällä aikajänteellä. Jos etelänloma varattiin vielä muutama vuosi sitten heti, nyt matkaa suunnitellaan viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Sama pätee kulttuurin kuluttamiseen. Jos ei ole välitöntä vaaraa, että liput loppuvat kesken, ei niitä varata enää kuukausia etukäteen. Isot yrityksetkään eivät enää osta kokonaisia esityksiä, näytöksiä tai konsertteja siinä mittakaavassa kuin ennen.

Kipeimmin lyhytjännitteinen elämäntyyli on koskenut teattereita. Tampereen teatterissa on meneillään yt-neuvottelut. Lahdessa kaupunki vähentää tukeaan teatterilleen. Hämeenlinnassakin maakuntalehti kirjoittaa pääkirjoituksessaan näyttävästi teatterin vakituisesta vieraasta, talouskurjuudesta.
Kaupungin Teatterin talous on kuitenkin noin 100 000 euroa plussalla. Aika erikoista talouskurjuutta.

Hämeenlinnan teatteri ei vie enää kevätkaudelle syksyn uutuusnäytelmiä Pojat ja Kuningas näyttämöllä. Jos lippuja kyseisiin näytelmiin olisi jo varattu keväälle tai edes kyselty huomattavia määriä, ehkä näytelmät olisivat voineet jatkaa ohjelmistossa.

Mutta tämähän on normaalia toimintaa teatterissa. Ja etten sanoisi, taitavaa taloudenpitoa. Laaditaan budjetti ja pysytään siinä.

Yhtään Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin esitystä ei ole jouduttu peruuttamaan rahapulan vuoksi. Ritva Oksasen Näyttelijättärelle on jopa suunniteltu esityksiä jo seuraavalle syksylle.

Susanna Mattila

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.