Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Kilpailutusta vai ilmaisten ideoiden kalastelua?

Kansallismuseo tiedottaa kilpailuttavansa Hämeen Linnan ravintolapalvelut kenties tammikuussa 2017. “Emme kuitenkaan ole vielä lyöneet ravintolapalveluiden konseptia lukkoon, vaan tietopyyntönä haluamme tarjota liiketoiminnasta kiinnostuneille toimijoille mahdollisuuden esittää näkemyksiään parhaaksi ravintolakonseptiksi”, tiedotteessa kerrotaan.

Hämeenlinnalaisena iloitsen vilpittömästi, jos tietopyyntö tuo konseptin, jonka turvin viranomainen voi epämääräisessä lähitulevaisuudessa käynnistää kilpailutuksen. Toisaalta tulee mieleen sana “suunnittelupöhö”.

Kun ravintolayrittäjä perustaa burgerimestan, viinibaarin tai thaimaalaisen ravintolan, taustalla on yleensä sekä kokemusta, näkemystä, tahtoa, että kykyä ja halua muokata omaa toimintaa jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden toiveita. Ja jos tämä kokonaisnäkemys eli konsepti on, harvoin sitä toiselle ilmaiseksi annetaan.

Nykyaikana pinnalla ovat erilaiset yritysten ja ideoiden sparrauskilpailut. On hienoa, että markkinointi ja myynti ovat Suomessakin nousemassa niille kuuluvaan arvoon.

Kasvu, ideointi ja kehittäminen ovat kuitenkin jo nousseet omaksi tietoteollisuuden alakseen, jossa keskiössä usein on kehittäjän oman kehittämisliiketoiminnan kehittäminen. “Some”, “sparraaminen” ja “eksitti” ovat korvanneet vanhan kunnon depitin ja kreeditin.

Linnanniemelle ollaan hakemassa isoin panostuksin isoja kävijämääriä. Tämän vuoden suursatsaus, Heavy Metal -näyttely on lehtitietojen mukaan jäämässä pahasti tavoitteestaan. Alku aina hankalaa ja toivottavasti tavoitteessa kuitenkin onnistutaan vuosien myötä.

Ravintolapalvelut hakevat samalla tavalla suuntaansa ja nyt museoviranomainen siis pyytää yrittäjiä ideoimaan puolestaan. Toivottavasti tuloksena on jotain hienoa eikä vain ilmaisen suunnittelutyön teettämistä yrittäjillä!

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.