Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Hymyilevään Hämeenlinnaan

Suomea jäytää kielteisyys, jyrähti pääministeri Jyrki Katainen. Monelta suunnalta kuului naurua, koska hallituksen tekemättömyyteen ja päättämättömyyteen ei voi suhtautua kuin kielteisesti. Ihan hyvä heitto Kataisen ja hallituksen suuntaan!

Totta kuitenkin toinen puoli, myös Kataisen pohdinnoissa.

Havahduin kielteisyyteen, kun a-studiossa professori Heikki Hiilamo tuomitsi selkeän jyrkästi uuden, Helsinkiin rakennettavan lastensairaalan hyväksi järjestetyn keräyksen. Sairaala pitäisi rakentaa julkisilla ja vain julkisilla varoilla, linjasi Hiilamo.

Voi istu ja pala: sairaiden lasten auttamisestakin saatiin ongelma! Jos tämä ei ole superkielteisyyttä niin mitä sitten? Tietysti Hiilamo ymppäsi mukaan vielä salaliittoteorian siitä, että lahjoituksen vanavedessä ryhdytään vaatimaan veronkevennyksiä.

Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että Hiilamo on liputtanut tuloveron korotukselle jo paljon ennen kuin lastensairaalan keräyksestä oli mitään tietoa.

ESPI Rating teki tutkimuksen kuntalaisten tyytyväisyydestä kotikuntaansa. Mielenkiintoinen aihe, kovin paljon se jättää kuitenkin tilaa tulkinnoille – se voi olla toki tarkoituskin…

Tyytymättömyys voi olla aiheellista tai sitten ei. Jos on työn ja tuskan takana päästä terkkarin lääkäriin, ei purnauksessa ole ihmettelemistä. Mutta asiallisen tyytymättömyyden rinnalla on myös sitä yleistä kielteisyttä, johon Katainen viittasi.

Jos mikään ei riitä, on ihmisen naama on tuomittu ikuiseen irvistykseen. Karu totuus on nimittäin se, ettei toiveiden listalle ole loppua. Jokaisella toiveella on hintalappu. Tämä koskee kaikkia kuntapalveluja, mikä tahtoo unohtua.

Otsikon ajatus hymyilevästä Hämeenlinnasta on hieman lapsellinen. Tilaa on kuitenkin kysyä, mihin ympärivuorokautista kielteisyyttä oikein tarvitaan ja mitä sillä voittaa ja kuka.

Kielteisyys – varsinkin äärimmäinen ei-ei-kielteisyys – on eri asia kuin elintärkeä halu/tahto korjata epäkohtia, rakentaa parempaa Hämeenlinnaa, maakuntaa ja koko Suomea.

Markku Peltonen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.