Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Hämeensaareen sopisi luonnon muotoja kunnioittava rakentaminen ja tekonurmi

Hämeensaareen suunniteltu tapahtuma-areenahanke vaatisi viimeisimpien tietojen mukaan kaupungin lähtöä toiminnan pääoperaattoriksi.

Lopputuloksena saataisiin samantyyppinen konsepti kuin Helsingissä jo on, Tampereelle pian valmistuu ja Turkuunkin kenties pian rautateiden ylle kohoaa.

Massatapahtumiin paalutettu kaupunginosa ilman tietoa siitä, milloin massatapahtumia voi maapallolla seuraavaksi järjestää.

Rohkea irtiotto olisi tehdä jotain muuta kuin skaalata suurkaupunkeihin suunniteltuja konsepteja Hämeenlinnan kokoluokkaan.

Konkreettinen vaihtoehto olisi Hämeenlinnan historiaa kunnioittava maltillinen puu/pientalorakentaminen ja viereen jääareenan sijaan rakennettava tekonurmikenttä.

Uuden kentän avulla voisi suurentaa jo nyt mittavia juniorijalkapalloturnauksia ja saada kaupunkiin varmemmin ja säännöllisemmin majoitus- ja ravintola-alan asiakkaita kuin suhdanneherkillä maailmantähtien kiertueilla. Puhumattakaan siitä, että kenttä palvelisi vuoropulassa nyt eläviä paikallisia harrastajia.

Toki myös näistä toteutuksista löytyy hyviä malleja, esimerkiksi Espoo-Vantaa – akselilta.

Päättäjille tällainen visio ei toki tarjoa yhtä massiivista mahdollisuutta maamerkki-patsasteluun ja egopaisutteluun kuin JÄTTI-hankkeet mutta vastaisi nykyiseen luonto-ulkoliikuntabuumiin paremmin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.