Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Burgerperjantai, hiihtolauantai ja kiekkosunnuntai

Paljon liikkuvan ihmisen elimistö ei odotetusti sulattanut niin sanottujen kebabpizzerioiden ruokia paria iltaa pidempään.

Al Capone tuli herkuteltua ja kebabranskalaiset kokeiltua, kunnes testiurakka vaihtui taas eineksiin.

Perjantaina olin mielestäni saanut neuvoteltua yhtiömme tulevaisuuden vankoille linjoille ja terästänyt oloani hiihtämällä kovissa pakkasissa.

Kaarsin, harvinaista kyllä, jäähallin Kerho-ravintolalle jossa oli burgerperjantai.

Pienen odotuksen jälkeen laarit täytettiin uunituoreilla pihveillä ja uudella annoksella sämpylöitä.

Halli on tällaisina päivinä mättöruokahenkinen paikka jossa lämpimäiset katoavat kärrystä niin kuin tuore pizza Raxissa.

Asettelinkin nopeasti lautaselle ensin kaksi sämpylän pohjapalaa, päällystin ne ketsupilla, raa’alla sipulilla, paistetulla sipulilla, jalopenoviipaleilla, kurkkusalaatilla ja viipalesuolakurkuilla ja mätkäytin pihvit päälle. Hyvä alku.

Kaadoin pihvien päälle juustokastiketta ja sämpylöiden kansipalan sisäpuolelle majoneesia sekä chilikastiketta.

Pihvien päälle kasasin salaattia ja tomaattia. Päälliosat paikalleen ja kaksi jättimäistä burgeria oli valmiina.

Lautasen reunoille kunnon keko ranuja ja pöytään miettimään Kerhon tilannetta: ei se nyt niin paha ole. Sukupolvenvaihdos on tehty hallinnossa ja valmennuksessa, ei olla jumboja ja homma pyörii.

Ruoka tuli syötyä siinä ohessa, hieman liikaa makuja sekaisin jotta varsinaiseen arvioon kannattaisi lähteä, mutta vahva tankkaus viikonlopulle.

Lauantaina keli Ahveniston hiihtolenkillä oli vihdoin inhimillinen: maksimissaan vain viitisen astetta pakkasta. Tein kaksi lenkkiä. Ensimmäisellä kerralla olo oli vähän täysi ja kun toisella rupeamalla meno alkoi tuntua kevyeltä, energiat alkoivat samalla olla loppu.

Todistaakseni, että Hämeenlinnassa ei tarvitse kovin paljon liikkua saavuttaakseen paljon, sunnuntaina vein jo päivällä kotona olleet varusteet roikkumaan hallille varustekoppiin.

Illalla vetäisin kiekkovarusteet niskaan toista kertaa tällä kaudella ja melkein samaan aikaan Göran Stubbin poika äänestettiin kärkeen presidentinvaalien avauskierroksella.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.