Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Liikkeestä hyvinvointia -luento

13.10. klo 17:00 Hämeenlinna, Wetterin auditorio

saarelaLuennoijana Suomen Reumaliiton liikuntasuunnittelija Tinja Saarela. Luento järjestetään yhteistyönä Hämeenlinnan reumayhdistys ry:n kanssa. Vapaa pääsy.

Tinja Saarelan luento sisältää asiaa reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden liikunnasta, mutta luento sopi teemansa puolesta kaikille. Ihminen on luotu liikkumaan. Saarelan mukaan liikunta on myös sairauden hoitoa ? yhtä tärkeää kuin muut hoitotavat:

? Liikunta on niin yleis- kuin täsmälääke, joka vaikuttaa niihin elimistön osiin, joita se kuormittaa. Liikunta on luonnollinen ja välttämätön ärsyke elimistön rakenteiden ja toimintojen säilymiselle ja kehittymiselle.

? Pitkäaikaissairauksissa kuten esimerkiksi reumasairauksissa liikunta on elinehto. Liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitoon ja paranemiseen suuntautuva fyysinen harjoittelu tulisi aloittaakin heti sairastumisen alkuvaiheessa ja sen tulisi olla koko eliniän kestävä prosessi.

Saarelan mukaan liikunnasta ei kuitenkaan kannata ottaa lisäpaineita. Parhaiten siitä hyötyy, kun löytää itselleen ja elämäänsä sopivat miellyttävät aktiivisuuden muodot. Hyvä seura kannustaa liikkumaan. Tinja Saarela vastaa luennolla myös kysymyksiin liikuntaan liittyvistä asioista.