Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Yrittäjä näyttää omalla esimerkillään tekemisen mallin

Kalvolan, Rengon ja Tuuloksen Yrittäjät palkitsivat alueensa vuoden yrittäjänä Marko “Kyy” Palon. Kuva Jouni Lehtonen.

Kalvolan, Rengon ja Tuuloksen yrittäjäyhdistykset ovat valinneet toimialueensa vuoden yrittäjäksi Kyykivi Oy:n yrittäjän, Marko Palon, Kalvolasta. Palkinto luovutettiin Aulangolla järjestetyssä Hämeenlinnan yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.

Yritys tekee voittopuolisesti kiveyksiä kunnille ja kaupungeille, rakennusliikkeille sekä myös yksityisille. Eikä pelkästään kiveyksiä vaan myös muita infra- ja talonrakentamiseen liittyviä töitä.

? Työt ovat tarjousperusteisia ja kilpailu alalla on kovaa, yrittäjä Marko Palo sanoo.

Viime aikaisia isoja työmaita on ollut muun muassa Tampereen rantatunnelin kiveykset. Siellä yritys asensi 13 kilometriä reunakiviä, 5.000 neliömetriä betonikiveä sekä 1.000 neliömetriä kenttäkiveä.  Tällä hetkellä töitä tehdään muun muassa Nokian keskustassa. Työmaat ovat yleensä noin 100 kilomerin säteellä Iittalasta.

Marko Palo päätti menestyksekkään jääkiekkoilijan uransa vuonna 2002 ja aloitti kokopäiväiset työt Palojen perheyrityksessä Tiekivi Oy:ssä. Kivityöt olivat tulleet jo tutuksi 1990-luvulta alkaen. Vuonna 2012 hänen mielessään kypsyi toteutusvaiheeseen oman yrityksen perustaminen. Kyykivi Oy kirjattiin kaupparekisteriin helmikuussa 2012.

Uusyrityskeskuksen avustuksella perustettu yritys on ollut vahvassa kasvussa. Ensimmäisen toimintavuoden 100 000 euron liikevaihto on noussut jo noin 600 000 euroon. Työntekijöitä on ollut enimmillään yhdeksän. Työntekijöiden määrä vaihtelee työmaiden ja sesongin mukaan. Tällä hetkellä työntekijöitä on kuusi.

Marko Palo kokee yrittäjyyden hyvänä puolena itsenäisyyden, saa itse päättää tekemisistään. Mutta samalla siinä on vastuu omasta ja muiden tekemisestä. Palo toimi yrittäjämäisellä otteella jo perheyrityksessä, lisäksi huippu-urheilussa hankitut kokemukset ja taidot ovat yrittäjälle eduksi.

Myös huippu-urheilijana hänen piti aina näyttää, että on seuraavan sopimuksen arvoinen.  Samoin urheilutaustan peruja oleva fyysinen kunto ja siitä huolehtiminen ovat kivimiehelle tarpeellisia.

Palo kokee työllistämisen tärkeänä osana yrittäjyyttä.

? Koen ylpeyttä siitä, että pystyn kuljettamaan muita mukana.

Pomona hän sanoo olevansa jämpti ja vaativa. Toisaalta hän tekee itse ne ikävimmät työ ennemmin kuin teettää muilla. Hän nauttii oman jäljen näkemisestä työn valmistuttua.

? Vaadin itseltäni paljon ja myös muilta. Omalla esimerkilläni teen ja näytän muille.

Yrittäjä kiteyttää Kyykiven moton: ?Ei halvin, mutta helvetin hyvä.? Hän uskoo, että tekemällä työnsä mahdollisimman hyvin menestyy.

Kyykivi Oy

  • Yrittäjä: Marko Palo
  • Perustettu: 2012
  • Työntekijöitä: 6-9
  • Liikevaihto: 600 000 ?
  • Toimiala: maisemarakentaminen
  • Toimialue: n. 100 kilometrin säteellä Iittalasta
  • Kalvolan, Rengon, Tuuloksen yhteinen vuoden yrittäjä 2017.
  • Hämeen uusyrityskeskuksen vuoden uusyrittäjä 2016

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.