Perjantai 29.09.2023
Nimipäivät: Mikko, Mika, Mikael, Mikaela, Miika

Tuuli:
 

Veera Kolehmainen suunnitteli Iittalan Lasimäen uuden ilmeen

Iittalan Lasimäellä on uusi visuaalinen ilme, jonka on suunnitellut muotoilija Veera Kolehmainen. Uuden logon lisäksi Kolehmainen on suunnitellut myös Lasimäen uuudet nettisivut ja alueelle kevään aikana toteutettavan yhtenäisen opastuksen.

image001

Uuden ilmeen ja muun kohennuksen myötä Lasimäelle halutaan houkutella paitsi entistä enemmän matkailijoita, myös uusia toimijoita. Uudistuksen on mahdollistanut Linnan Kehityksen LUOTA-hanke, ja sitä on toteutettu yhteistyössä Lasimäen Kauppiasyhdistyksen ja Kiinteistöosakeyhtiön sekä Fiskars Oyj:n kanssa.

Uusi, selkeän pelkistetty ilme toimii visuaalisena linkkinä Iittalan tunnetun muotoilun, erityisesti lasin, sekä muiden Lasimäen alueen toimijoiden välillä. Leimasintyylinen logo henkii perinnettä, sillä alueen historia ulottuu aina tehtaan perustamisvuoteen 1881.

Historiaan ei haluttu kuitenkaan tukeutua liikaa, sillä Iittalassa on tälläkin hetkellä toimiva, Suomen ainoa lasitehdas, jossa valmistetaan käsityönä esimerkiksi kaikki Aalto-maljakot ja taidelasi, kuten Oiva Toikan lasilinnut.

Koneellisesti Iittalassa tuotetaan monet suomalaisten suosikit, kuten Kartio- ja Aino Aalto -lasit, Kivi-kynttilälyhdyt, Mariskoolit sekä suurin osa Kastehelmi-sarjan tuotteista. Alue onkin Iittalan lasin ehdoton keskus. Lisäksi Lasimäellä toimii Designmuseo Iittala ja alueelle vakiintuneita paikallisia toimijoita aina suklaanvalmistuksesta naivistiseen taiteeseen.

? Pyrin kirkastamaan Lasimäen imagoa, ja innostuin työstä todella. Milloin lainasin kirjastosta ison pinon Iittala- ja lasiaiheisia kirjoja, luin rakennuskulttuuriselvitystä, vierailin Lasimäellä eri toimijoiden luona tai milloin kävelin reittiä Iittalan asemalta päin ja pohdin kuinka opastaa matkailijat junalta oikeaan paikkaan, tai kuinka muutoin saada viesti Lasimäen olemassaolosta näkyviin, kertoo Kolehmainen.

Työn tavoitteena onkin ollut korostaa aitoa Lasimäkeä ja nostaa alueen vahvuuksia esiin. Seuraava tapahtuma Lasimäellä on 14.5. järjestettävät kansainväliset lasinpuhalluskilpailut, jonka yhteydessä on myös muuta oheisohjelmaa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.