Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

RAUTANET LAMMI: Ketjun sadas kauppa juhlii

Juhlavuoden kunniaksi Rauno ja Leena Parikka ovat uudistaneet myymälän myyntitiskin. Taustalla Esa Parikka.

Rauno ja Leena Parikka päättivät viitisen vuotta sitten tarttua tilaisuuteen, kun Lammille tuli rautakaupan mentävä aukko. Rauno Parikka kertoo tehneensä ensin tunnustelevia tiedusteluja, onko rautakaupalle edelleen tarvetta Lammilla. Kaikki merkit olivat positiivisia ja sitten vielä muutkin asiat alkoivat loksahdella kohdallensa.

? Olin vahvasti kiinni Koskikartanon kiinteistössä, mutta Heinosen Arto tuli apuun siinä. Sitten vaan tavarat kyytiin ja Lammille, Parikka muistelee.

? Meillähän oli varastorakennus Ojastenmäessä, mikä ei ollut hyvä ratkaisu vaan pakon sanelema juttu. Täällä saimme kaikki saman katon alle, hän toteaa tyytyväisenä.

Raunon kauppiasura alkoi vuonna 1998 eli tasan 20 vuotta sitten. Myös Rautanet-ketju perustettiin samana vuonna, mutta Parikka liittyi ketjuun vasta muutamaa vuotta myöhemmin.

? Olemme edelleenkin Rautanet-ketjun sadas liike, Parikka kertoo.

Lammilaiset ovat ottaneet Parikat vastaan Raunon sanoin äärimmäisen hyvin. Jotain kertoo sekin, että liikevaihto tuplaantui heti ensimmäisenä vuonna. Toki Hämeenkosken liike oli huomattavasti pienempi valikoimaltaan.

Parikat ryhtyivät laajentamaan tuotevalikoimaa vähitellen asiakkaiden toiveiden mukaan.

? Vastuu kaupan kehittämisestä tuntuu hartioissa. Meillä on huippuhyvä henkilökunta ja yhteistyökumppaneinamme ovat kaikki merkittävät tavarantoimittajat, Rauno Parikka toteaa.

Rautanet Lammilla on siis tuplasti, tai jopa triplasti aihetta juhlaan: Raunon kauppiasura ja Rautanet-ketju täyttävät 20 vuotta ja viides vuosi Lammilla. Juhlakahveja nautitaankin loppuviikosta kahtena päivänä, 27. ja 28.4.

Susanna Mattila

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.