Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Pimeä kauppa lähestyy: Valiomiehellä uskotaan tulevaan

Valiomiehen kauppias Katri Selin-Nurmi on yksi Hämeenlinnan kaupunkikeskustan Pimeän kaupan illan alkuperäisistä ideoijista. Tapahtuma, jota jo uskaltaa kutsua vakiintuneeksi, ei hänen mielestään ole menettänyt mitään alkuperäisestä hengestään.

Esimerkiksi tämän takin tai jonkin muun tuotteen hinta voi Pimeän kaupan illassa olla jotain aivan muuta kuin normaalisti, ennustaa kauppias Katri-Selin Nurmi Valiomiehestä.

Esimerkiksi tämän takin tai jonkin muun tuotteen hinta voi Pimeän kaupan illassa olla jotain aivan muuta kuin normaalisti, ennustaa kauppias Katri-Selin Nurmi Valiomiehestä.

? Pimeän kaupan ilta on keskustan elävöittämistä ja erikoiskauppiaiden vastaus sille, että aukioloaikojamme joskus arvostellaan. Olennaisesti tapahtumaan kuuluvat myös hyvät erikoistarjoukset, Selin-Nurmi luonnehtii.

Hallituskadulla toimiva Valiomies on yksi hämeenlinnalaisen erikoiskaupan perinteisimmistä, ellei se perinteisin.

? Liike täyttää seuraavaksi 58 vuotta ja minä olen ollut tässä 33 vuotta. Aika harvinaisuuksia olemme näin pitkäaikaisina kauppiaina, jonka huomaa muun muassa oman alan tapahtumissa. Siellä on paljon väkeä, jotka ovat kaksi, kolme vuotta toimineista liikkeistä.

? Tällaisia historioita kuin Valiomiehellä ei varmaan enää tulekaan ja se on harmi, Selin-Nurmi jatkaa.

Valiomiehen kaltainen erikoiskauppa, jonka menestys ei perustu ylellisyysvaatteisiin, ei kauppiaan mukaan ole ahdingossa vaikeinakaan aikoina. Keskustassa eletään nyt silti tilannetta, jossa väliaikaisesti on normaalia enemmän tyhjiä liiketiloja ja se näkyy myös torin ympäristön katukuvan hiljenemisenä.

Mutta monien jo vahvistama käsitys siitä, että hämeenlinnalaisten ostoseurot nykyään jäävät muun muassa Goodmanin ansiosta paremmin kotikaupungin yrityselämää hyödyttämään, vaikuttaa olevan totta myös Hallituskadulla.

? Meillä marras- ja joulukuu olivat parempia kuin normaalisti. Vastakkainasettelua ei tarvita, vaan me kaikki liikkeet tuemme toisiamme, Selin-Nurmi sanoo.

Hyvinkään ja Riihimäen esimerkkeihin perustuen hän myös uskoo, että Hämeenlinnan kaupunkikeskustan tyhjiin liiketiloihin löytyy ennen pitkää uudet vuokralaiset.

  • Hämeenlinnan lähilehti Reskan Pimeän kaupan extra jaetaan kotitalouksiin ke 11.2.
  • Hämeenlinnan kaupunkikeskustan Pimeän kaupan ilta järjestetään pe 13.2.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.