Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Onnibus palaa Hämeenlinnaan yhteistyössä Miodexin kanssa

Miodexin Tomi Vasiljev ja Onnibus istuivat neuvottelupöytään ja tuloksena oli Lahden ja Turun välisen liikennöinnin aloittaminen.

Miodex Oy hattulalaissyntyisen omistajansa Tomi Vasiljevin johdolla palauttaa Onnibusin bussivuorot Hämeenlinnaan.

Onnibusin nimissä 23.2. käynnistyvä reitti ajaa Lahdesta Hämeenlinnan keskustan kautta Turkuun. Miodex kohtasi haasteita liikenteen aloittamisessa, sillä heidän hakemuksestaan kyseessä olevalle reitille valitettiin.

? Meitä syytettiin siitä, että reittimme oli näennäisesti erilainen. Tämä on suhteellisen herrasmiesmäistä. Jos olisimme Venäjällä, meitä ei varmaan enää olisi. Bussit roihuaisivat varikolla, naurahtaa Vasiljev.

Miodex myös ajaa Hämeenlinnan ja Lahden välillä sopimusliikennettä, jonka kapasiteettia lisätään 40 prosentilla helmikuun 16. päivänä.

? Palkkaamme muutaman uuden kuljettajan ja myös uusia busseja on tilattu. Yhdistämme halvat hinnat, viime hetken tarjoukset, tehokkaan verkkomyynnin ja räväkän markkinoinnin, lupaa Vasiljev.

? Idea on saada busseihin niin paljon matkustajia, että he kaikki voittavat. Kovin kilpailija on yksityisautoilu. Lippujen hinnat taipuvat kysynnän mukaan. Ensimmäiset liput maksavat euron, toiset kolme ja sitten kuusi?, kertoo Vasiljev.

Miodexillä nykyiset omistajat olivat aiemmin nuoria hardcore-joukkoliikennemiehiä ja katselivat maailmaa eri tavalla kuin mihin joukkoliikenteessä oli totuttu.

? Meillä on aito halu muuttaa suomalaista joukkoliikennekonseptia niin pikavuoroliikenteessä kuin tilausliikenteessä, kertoo Vasiljev.

? Aiemmin pikavuoroliikenteen ongelmana on ollut kaksi olennaista tekijää, bussilla matkustamisen korkea hinta ja matkustamisen hitaus. Kummatkin on tässä konseptissa suljettu pois. Kysyntäperusteisen hinnoittelun, hyvän täyttöasteen ja sujuvan verkkokaupan lisäksi tarjoamme kuluttajalle suorinta ja nopeinta mahdollista reittiä kaupunkikeskuksien välillä, lupaa Vasiljev.

Miodex onnistui viime vuonna kasvutavoitteessaan ja myös tälle vuodelle yritys tähtää liikevaihtonsa moninkertaistamiseen.

? Kun tuomme alalle uutta positiivista draivia, se vaikuttaa myös muihin toimijoihin. Tämä on selvästi myönteistä, sillä tilastojen mukaan kokonaisasiakasmäärät linja-automatkailussa ovat kasvaneet. Ylipäätään on täysin liian suppea näkemys kuvitella, että osakeyhtiön ainut tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Ei tämä maailma niin toimi, lohkaisee Vasiljev.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.