Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Oma Säästöpankki suunnittelee listautumisantia ja listautumista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle

Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi kertoo, että listautuminen tukisi pankin kasvustrategiaa.

Oma Säästöpankki suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle, kertoo yhtiö tänään julkaistussa pörssitiedotteessaan.

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 40 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta noin 135.000 henkilö- ja yritysasiakasta yli 270 asiantuntijan voimin.

OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

Suunnitellun listautumisannin ja listautumisen tavoitteena on parantaa Yhtiön kykyä jatkaa sen kasvustrategian toteuttamista menestyksekkäästi, sekä parantaa Yhtiön taloudellista ja strategista joustavuutta tarjoamalla Yhtiölle pääsy osakemarkkinoille, pörssitiedotteessa todetaan.

Edelleen tiedotteen mukaan listautumisen odotetaan parantavan OmaSp:n tunnettuutta, sekä brändinäkyvyyttä asiakkaiden, työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa ja siten parantavan kilpailukykyä.

? Listautumisanti mahdollistaa Yhtiön omistajapohjan laajentamisen ja sitä kautta Yhtiön osakkeiden likviditeetin lisääntymisen, sekä tarjoaa uusille osakkeenomistajille mahdollisuuden ottaa osaa Yhtiön kehitykseen. Lisäksi listautumisannin tavoitteena on mahdollistaa osakkeiden käyttäminen vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa ja henkilöstön palkitsemisessa.

Yhtiö pyrkisi keräämään suunnitellussa listautumisannissa noin 35 miljoonan euron bruttovarat, jotka käytettäisiin OmaSp:n pääomarakenteen vahvistamiseen ja kasvustrategian tukemiseen.

? Suunnitellun listautumisannin ja listautumisen tavoitteena on parantaa kykyämme jatkaa kasvustrategiamme toteuttamista menestyksekkäästi sekä parantaa taloudellista ja strategista joustavuuttamme, kertoo Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

? Meillä on jo vahvat näytöt jatkuvasta ja kannattavasta kasvusta. Vakavarainen pankkimme on ollut viime vuodet Suomen kannattavimpia ja tehokkaimpia pankkeja, mitä haluamme vaalia myös tulevaisuudessa keskittymällä hyvään asiakaskokemukseen ja tehokkaaseen toimintaan. Tavoittelemme 10?15 prosentin vuotuista liiketoiminnan kokonaistuottojen kasvuvauhtia nykyisissä vallitsevissa markkinaolosuhteissa. Listautumisanti myös antaisi uusille osakkeenomistajille mahdollisuuden osallistua pankin kehitykseen, Sydänlammi tuumii.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.