Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

OMA SÄÄSTÖPANKKI: Aluejohtaja Harri Karjalainen uskoo henkilökohtaisen palvelun voimaan

Konttorinjohtaja Minna Nyström ja aluejohtaja Harri Karjalainen Oma Säästöpankin ystävänpäiväkahvien äärellä pankin Hämeenlinnan konttorilla.

Oma Säästöpankki kulkee omaa tietään niin konttoriverkostonsa rakentamisessa kuin palvelutavassaankin.

? Viime vuonna perustimme viisi uutta yksikköä. Haluamme mennä kasvukeskuksiin ja lähemmäs ihmisiä, sanoo tammikuun alkupuolelta asti myös Oma Säästöpankin eteläisen alueen aluejohtajana työskennellyt Harri Karjalainen.

Pankin työntekijät tavoittaa omista puhelinnumeroistaan ja tavoitteena on tuntea asiakkaat.

? Uskon, että sille mitä tarjoamme on kysyntää. Asiointi on helpompaa, kun on tuttu ihminen, Karjalainen toteaa.

Harri Karjalainen siirtyi aluejohtajaksi projektitehtävästä. Hän vastasi S-Pankilta Oma Säästöpankille siirtyneiden maa- ja metsätalous sekä pk-yritysasiakkaiden ja uuden henkilökunnan siirtymisestä.

? Heinäkuusta tammikuuhun hoidin siirtoa, aiemmin toimin Pohjanmaalla palvelupäällikkönä ja konttorinjohtajana, sanoo Oma SP:ssä vuodesta 2011 työskennellyt Karjalainen.

Asiakkuuksien hankkiminen S-Pankilta kertoo Karjalaisen mukaan siitä, että Oma Säästöpankki haluaa olla yhä enemmän mukana pk-yritys- sekä maa- ja metsätalouskentässä, joista pankilla on ennestäänkin vahva asiantuntemus.

Karjalainen asuu Ylöjärvellä ja hänen pääasiallinen asemapaikkansa on Tampereella. Aluejohtajan toimialueeseen kuuluu Tampereen ja Espoon välinen alue joten toimialue on lähes sama kuin Suomen Kasvukäytävä.

? Tällä väylällä on aikamoinen taloudellinen keskittymä, luonnehtii Karjalainen.

Aluejohtaja Karjalainen oli keskiviikkona Hämeenlinnassa tarjoamassa ystävänpäiväkahveja konttorin henkilökunnan kanssa. Konttorinjohtaja Minna Nyström kertoi esimerkkinä asiakaslähtöisyydestä, että pankin renkolaisasiakkaille järjestetään joka toinen torstai ilmainen kuljetus Hämeenlinnan konttorin palvelujen äärelle. Asiointiaikaa on noin puoli tuntia jonka jälkeen tarjolla on paluukyyti.

? Täällä tunnetaan markkinat ja ollaan arjessa mukana. Tulosyksikön vetäjillä on paras asiantuntemus ja täällä pystytään tekemään päätökset itse, iloitsi Karjalainen.

Paikallisesta osallistumisesta Nyström mainitsee esimerkkinä Evo Trail Weekendin, jossa Oma Säästöpankki on pääyhteistyökumppanina. Evo Trail Weekend on uusi koko perheen retkeily- polkujuoksu- ja maastopyöräilytapahtuma joka järjestetään 22.-23.9.

? Mukana ovat sekä Hämeenlinnan että Lahden konttorit, se on pankille sopiva, lähellä ja läsnä -tapahtuma jonne mahdollistamme myös kyydityksen Hämeenlinnasta. Viikonloppuun kuuluvan Ilvesvaelluksen aikuisten osallistumismaksusta Oma Säästöpankin asiakkaat saavat 50 prosentin alennuksen, lupaa Nyström.

Läheisyyteen perustuvan toimintamallin toimivuudesta on myös faktaa. Oma Säästöpankki selvittää säännöllisesti sekä asiakkaidensa että työntekijöidensä tyytyväisyyttä. Viime vuoden lopulla tehdyn kyselyn mukaan asiakkaat antoivat pankin kokonaisarvosanaksi 4,3, kun maksimi oli 5. Henkilökohtaisen palvelun osalta tyytyväisyys oli peräti 4,8. Henkilöstökyselyssä pankki sai kokonaisarvosanan 4,43 / 5.

? Henkilökunnan osaaminen on keskeinen kilpailutekijämme ja panostamme siihen jatkuvasti. Henkilöstön työssä viihtyminen ja hyvinvointi heijastuvat positiivisesti asiakkaisiin, kertoo pankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.