Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Matkatavaroiden etälähtöselvitys Hämeenlinnassa sai loistavan vastaanoton

Onnistuneen pilotin tuloksia arvioimassa Finavian Timo Koivisto, Finnairin Timo Rissanen sekä Sokos Hotel Vaakunan Marika Haavisto ja Jouni Kämäri. Kuva: Anne Horila.

Hämeenlinnan Sokos Hotel Vaakunassa pilotointiin lokakuussa matkatavaroiden etälähtöselvitystä Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähteville Finnairin lennoille. Kokeilun aikana lähtöselvitettiin yhteensä 178 laukkua. Niiden omistajista neljä viidestä antoi palvelulle täyden kympin.

? Pilotti onnistui erinomaisesti. Asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä ? jopa niin tyytyväisiä, että olisivat valmiita jopa maksamaan siitä. Saamamme palaute on ollut erinomaista, mikä puoltaa palvelun jatkokehittämistä, kommentoi pilotoinnin ohjausryhmään kuulunut Suomen kasvukäytävä -verkoston johtaja Anne Horila.

Pilotin asiakaskysely lähetettiin 73 matkustajalle, joista kyselyyn vastasi 49 henkilöä (67 %). Heistä 80 % koki matkalaukkujen etälähtöselvityksen erinomaisena kokemuksena ja antoi sille arvosanan 10. Kaikki vastaajat kertoivat olevansa valmiita käyttämään palvelua myös jatkossa, jos se yleistyy.

Viidesosa vastaajista voisi ajatella myös maksavansa palvelusta. Esimerkiksi perheen, pariskunnan tai porukan yhteiselle matkalle tarvitsemien matkatavaroiden etäselvityksestä sopiva maksu olisi 5?10 euroa.

? Palvelun koettiin sujuvoittaneen matkalle lähtöä ja säästäneen aikaa lentoasemalla. Vastaajat nostivat myös esille, että oli helpompaa mennä Hämeenlinnasta Helsinki-Vantaalle julkisilla kulkuneuvoilla, kun mukana ei ollut painavia matkatavaroita, kertoo Horila.

Pilottiin osallistuneista yli puolet kertoi matkustaneensa Helsinki-Vantaan lentoasemalle joko bussilla tai junalla. Noin 90 % etälähtöselvityspalvelua käyttäneistä oli vapaa-ajan matkustajia.

? Kokeilu antoi siihen osallistuneille tahoille varmasti lukuisia ideoita asiakaskokemuksen kehittämiseen. Palvelu on erittäin kiinnostava, mutta vielä pitänee pohtia prosesseja, toimintatapoja ja kustannuksia kokonaisuutena, Horila toteaa.

Hämeenlinnassa matkatavaroiden etälähtöselvityspilotin toteuttivat hyvässä yhteistyössä Sokos Hotel Vaakuna, Finnair ja Finavia. Pilotin mahdollisti Suomen kasvukäytävä -verkoston Ketterä ja kestävä liikkuminen -hanke.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.