Maanantai 29.05.2023
Nimipäivät: Oiva, Oliver, Olivia
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

MAJOITUSALA: Suomen onnellisin järvihotelli auki läpi pyhien

Jouni Kämäri (vas.), Jenna Liiti ja Jani Aaltonen lupaavat Vaakunan vieraille aidon ja iloisen joulun. Kuva: Antti Haataja.

Joulunajan to do -lista voi käydä varsin stressaavaksi ? etenkin, jos sattuu olemaan suorittajatyyppiä. Entäpä, jos viettäisikin joulun täydellisessä rauhassa, tunnelmasta tinkimättä?

Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna on nyt ensimmäistä kertaa avoinna koko joulun.

? Meillä voit viettää rauhallisen, siis erittäin rauhallisen joulun rauhallisessa tunnelmassa ja miljöössä, onnellisten ihmisten keskellä. Vastakohta kiireelle ja kohellukselle, hotellinjohtaja Jani Aaltonen kuvaa.

Vaakunassa joulufiilikseen pääsee helposti kiinni, mutta amerikkalaistyylistä joulua ei kannata odottaa. Hotelli Vaakunan jouluasu on pikemminkin hillityn lämmin ja tyylikäs.

? Meillä on joulukuusi, koristeet ja joululaulut, muttei ylikorostettua joulua. On kuitenkin paljon ihmisiä, jotka eivät halua megalomaanista jouluhömpötystä ympärilleen, tietää Jani.

Hämeenlinnan Vaakunan hotellipäällikkö Jouni Kämäri sai jo viime vuonna kyselyitä joulunajan aukiolosta.

? Minulta kysyttiin, miksemme me ole jouluna auki. Vastaamme nyt huutoon, Jouni hymyilee.

Hotelli palvelee vieraita kaikkina joulun pyhinä. Hotellin ravintola Le Blason ei sen sijaan ole avoinna koko joulua. Aulabaarista saa pientä suupalaa myös silloin, kun ravintola on kiinni.

Suomen onnellisin järvihotelli alkaa virittäytyä kunnolla joulutaajuudelle muutama päivä ennen aattoa.

? Perjantaina 20.12. meillä on varmaan vielä kohtalaisen vilkas joululounas. Siitä viikonlopusta alkaa kuitenkin laskeutuminen rauhallisen joulun viettoon, Jani kertoo.

Joulun pyhinä hotellissa ei ole enää perinteistä joulupöytää katettuna, mutta puuroa ja pipareita on tarjolla.

? Vaakunan joulu on tietyllä tavalla vastakohta perinnejoululle. Toki kuitenkin aattoaamun, joulupäivän ja tapaninpäivän aamiaisella on tarjolla riisipuuro manteleineen, ja tietenkin mantelinsaajat saavat hyvän lahjan. Myös perinteisiä joulutorttuja ja -pipareita löytyy.

Aattona Vaakunan vieraita odottaa huoneissaan pieni yllätys.

? Ajatuksena on laittaa kaikille hotellimme jouluvieraille huoneisiin oma henkilökohtainen lahjapaketti. Ja kylkeen tietenkin joulukortti. Sellaista pientä huomioimista, Jouni mainitsee.

Myös hotellin asukassaunoissa pääsee aattona joulutunnelmaan kiinni, kun saunojille on tarjolla glögiä kera manteleiden ja rusinoiden sekä aito koivuvihdan tuoksu. Kysytäänpä vielä kertauksen vuoksi näiltä Hämeenlinnan järvihotellin herrasmiehiltä, millainen on Vaakunan joulu?

? Onnellinen, rauhallinen, sydämellinen, aito, Jani luettelee.

? Ja rietas, Jouni lisää.

? Niin, jouluhan voi olla jokaisen hotellihuoneessa juuri sellainen kuin itse haluaa, Jani virnistää.

Marika Silver

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.