Keskiviikko 22.03.2023
Nimipäivät: Vihtori
Hämeenlinna
Lumikuuroja
1°C
Tuuli: 4 m/s S
 

Lepaan Matkailun uudet yrittäjät Juha ja Maarit Junnola tähtäävät paikallisen yhteistyön tiivistämiseen

Lepaan Kartanon uudet yrittäjät Juha ja Maarit Junnola ovat tarttuneet innolla töihin.

Ensimmäinen vierailu Lepaan Kartanolla sai Juha ja Maarit Junnolan vakuuttuneiksi siitä, että tässä ympäristössä he haluavat yrittää.

? Etsimme itsellemme yritystä Yrityspörssistä. Yhden tutustumisreissun jälkeen ajoimme Lepaan risteyksen ohi, kun Maarit huomasi Yrityspörssistä, että Lepaan Matkailu on myynnissä. Tulimme käymään ja silloin kirkastui, että tähän haluamme tulla yrittämään, kertaa Juha Junnola.

Junnolat ovat pyörittäneet Lepaan Kartanon ympärille keskittyvää liiketoimintaa nyt toista kuukautta. Heidän yhtenä tavoitteenaan on, että myös paikalliset löytäisivät kartanon miljöön, jossa jo järjestetään paljon yksityisten ja yritysten tilaisuuksia.

? Haluamme tiiviimpää paikallista yhteistyötä ja olemme mukana myös Hattulan matkailun yritysryhmähankkeessa. Kartano voisi olla hyvä kokoontumispaikka myös paikallisille yrityksille ja yhdistyksille, sanoo Maarit Junnola.

Syksyn aikana suunnitelmissa onkin pitää kartanolla avointen ovien päivä. Uudet yrittäjät pitävät kartanon avoinna myös talvella. Kartanon puitteita on kunnostettu hiljattain ja ulkoalueiden kunnossapidosta vastaa HAMK.

? Ulkoasua on silti tarkoitus kehittää enemmän meidän näköiseksi, Maarit kertoo.

Vieraille uudeksi vetonaulaksi on kehitteillä tuotteita rauhoittumiseen ja mindfulnessiin, jota on kuvailtu läsnäolo- tai tietoisuustaidoiksi. Junnolat myös pitävät kartanoa erinomaisena miljöönä jousisoitinkonserteille.

Ruoka on tärkeä osa Lepaan Matkailun tarjontaa ja alkusyksyn Lepaa-näyttelyn aikaan Kartanolla kävikin satoja ruokailijoita. Siinä, missä markkinointi ja myynti on Maaritin vastuulla, suunnittelee kokkitaustan omaava Juha mitä vieraiden lautasille annostellaan.

? Osa vanhoista ruoista säilytetään, mutta myös uutta on tulossa. Aiomme hyödyntää mahdollisuuksien mukaan Lepaan omaa tuotantoa ja tulossa on teemaruokailuja, kertoo Juha.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.