Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

LAMMIN SÄÄSTÖPANKKI: Ukrainan sodan uhreille ja paikallisille yhdistyksille 100.000 euroa

Toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoi Lammin Säästöpankin tekemistä lahjoituksista.

Lammin Säästöpankki jakaa vuonna 2022 vastuullisuuslahjoituksia yhteensä 100.000 euroa. Valtaosa summasta lahjoitetaan Ukrainan kriisin uhrien avustukseen.

– Ukrainan tilanne on järkyttänyt meitä kaikkia ja Venäjän hyökkäyksen jatkuessa koemme, että vakavaraisena pankkina meidän on kannettava vastuuta myös sodasta kärsivien auttamiseksi, joten tältä osin haluamme tehdä osuutemme tukemalla eri järjestöjen kautta ukrainalaisia ja kansainvälistä avustustoimintaa, toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoi tiedotustilaisuudessa Hyvinkäällä tänään.

Pankki lahjoittaa avustustyöhön Ukrainassa yhteensä 60.000 euroa eli 20.000 euroa Unicefille, 20.000 euroa Punaiselle Ristille ja 20.000 euroa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle.

Loput 40.000 euroa pankki jakaa Säästöpankkiryhmän vuosittaisen Hyviä tekoja -kampanjan kautta toimialueensa hyvinvointiin. Tuensaajina on yhteensä 18 yhdistystä, joukossa myös muutama hämeenlinnalainen toimija.

Toiminnanjohtaja Sami Wahlsten edusti HPK Juniorijääkiekkoa.

– Toiminnassamme on mukana yli 600 lasta ja nuorta vanhempineen ja HPK:n toiminta lähtee hyvistä arvoista. On hienoa nähdä, että Lammin Säästöpankinkin toiminta perustuu hyville arvoille, kiitteli toiminnanjohtaja Sami Wahlsten HPK Juniorijääkiekko ry:stä seuran saamaa lahjoitusta.

Nummen yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys Hämeenlinnasta myös sai tukea, jonka aikoo käyttää oppilaiden harrastusvälineiden, lelujen ja pelien hankintaan. Kalvolan Keihäästä paikalla oli Hannu Örn, joka kertoi erityisesti salibandyn kukoistavan monilajiseurassa.

– Suunnistuksessa toimintamme on ollut niin hyvää, että isommat seurat nappaavat juniorimme 15-vuotiaista lähtien, hän kertoi.

Hannu Örn Kalvolan Keihäästä kertoi seuransa toiminnasta.

– Paikallisuus ja paikallinen toiminta on Lammin Säästöpankille tärkeä ja haluamme siksi tukea toimialueemme yhdistyksiä toiminnassaan ja myös tällä tavalla olla mukana edistämässä alueen elinvoimaisuutta. Vuoden 2022 Hyviä tekoja -valinnoissamme korostuu lasten ja nuorten sekä syrjäytymisvaarassa olevien hyvinvoinnin edistäminen sekä liikuntapalveluiden jatkuvuus, kommentoi toimitusjohtaja Kalpala.

Juha Reinikainen

Lammin Säästöpankki myönsi vastuullisuuslahjoituksia seuraaville toimijoille ja yhdistyksille:

 1. Kuohu Klaukkalan Kansantanssijat, Klaukkalan Nuorisoseura ry
 2. Nummen yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys ry
 3. Lopen Pelastakaa Lapset ry
 4. Hyvinkään Mäntylä ry
 5. Nurmijärven Kehitysvammaisten Tuki ry
 6. Parolan Eräveikot ry
 7. Jokelan Hävikistä hyväkkiä -lahjoitusruokajako, Kunnon Elämä ry
 8. Lammin Vapaaehtoinen Palokunta ry
 9. Katajankulmalaiset, Kissankulma ry
 10. HPK-Juniorijääkiekko ry
 11. Nurmijärven Jalkapalloseura NJS ry
 12. Hyvinkään Tahko ry, juniorit
 13. Kalvolan Keihäs ry
 14. Keravan Voimistelijat KNV ry
 15. Steelers Hämeenlinna ry, juniorit
 16. Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta Hyvoli ry
 17. Lammin Veto ry
 18. Riihimäen 4H-yhdistys ry

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.