Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

LähiTapiolan Sankarikoulutus on Vuoden turvallisuusteko 2016

LähiTapiolan Sankarikoulutus on voittanut Vuoden turvallisuusteko -palkinnon turvallisuusalan Finnish Security Awards -kilpailussa. Sankarikoulutus on maksuton alkusammutuskoulutus, joissa jo yli 20.000 suomalaista on tänä vuonna hankkinut alkusammutustaidot. Sankarikoulutus on järjestetty yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön, SPEK:in kanssa.

Sankarikoulutus käynnissä Hämeenlinnan Prisman pihamaalla huhtikuussa 2016.

Sankarikoulutus käynnissä Hämeenlinnan Prisman pihamaalla huhtikuussa 2016.

Sankarikoulutus on konkreettinen turvallisuusteko, joka tekee suomalaisten elämästä terveempää ja turvallisempaa LähiTapiolan strategian mukaisesti. LähiTapiolan tietoon on jo tullut asiakastarinoita, joissa perheen kotona syttynyt tulipalo on saatu sammutettua Sankarikoulutuksessa saadun alkusammutustaidon ansiosta.

Finnish Security Awards -palkinnot jakaa Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä useiden turvallisuusalan kumppanien kanssa. Palkinnoilla halutaan nostaa esiin esimerkillistä turvallisuustoimintaa ja innovaatioita turvallisuusalalta laajasti.

Vuoden turvallisuusteko 2016 raatiin kuuluvat Aaro Hallikainen, Helsingin kaupunki, tietoturva-asiantuntija, Jarmo Kelo, Yrityssuojeluyhdistys ry, toiminnanjohtaja, Harri Koskenranta, Laurea AMK, yliopettaja, Veli-Pekka Nurmi, Onnettomuustutkintakeskus, johtaja, Esa Oksanen, Securitas Oy, varatoimitusjohtaja, Jukka Tamminen, Työsuojelupäälliköt ry, toiminnanjohtaja, Tapani Tuohimaa, Finnsecurity ry, hallituksen varapuheenjohtaja, Timo Lahtinen, Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti, päätoimittaja.

LähiTapiolan Sankarikoulutus nousi Vuoden turvallisuusteoksi, sillä alkuvuonna käynnistynyt, maanlaajuinen kampanja on mahdollistanut kuluneen vuoden aikana tärkeät alkusammutustaidot ennätyksellisen suurelle joukolle kansalaisia.

? Käytännössä jokainen kotona syttyvä tulipalo on mahdollista taltuttaa alkusammutuksella, mutta aikaa palon syttymisestä on yleensä vain pari minuuttia. Siksi on tärkeää tietää, miten sammutusvälineitä käytetään. Sankarikoulutus antaa osallistujilleen tarvittavat taidot ja madaltaa kynnystä sammutusvälineiden käyttöön tositilanteessa, turvallisuusteko-raati toteaa valintaperusteissaan.

Sankarikoulutus-nimellä on haluttu korostaa sitä, että sammutustaidoissa on kyse arjen sankaruudesta, jolla voidaan säästyä mittavilta aineellisilta vahingoilta ja jopa pelastaa ihmishenkiä. LähiTapiolan tietoon on jo tullut asiakastarinoita, joissa perheen kotona syttynyt tulipalo on saatu sammumaan heti alussa Sankarikoulutuksessa saadun alkusammutustaidon ansiosta.

LähiTapiola on pitkään tarkastuttanut vuosittain noin 50.000 käsisammutinta sammutintarkastuksissaan eri puolilla maata. Sankarikoulutuksilla otettiin askel eteenpäin.

? Vuoden turvallisuusteko -palkinto on meille merkittävä tunnustus siitä, että olemme kulkeneet oikeaan suuntaan suomalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Jo yli 20.000 ihmistä on käynyt Sankarikoulutuksen, ja meille on jo kiirinyt ensimmäiset tarinat siitä, miten koulutuksessa saatua taitoa on pystytty käyttämään hyväksi kotona syttyneen tulipalon sammuttamiseksi.

? Taidot ovat siis todella auttaneet ihmisiä pelastamaan kotinsa, läheisensä ja itsensä, ja tästä olemme erittäin iloisia. Haluamme, että jokainen pystyy vaikuttamaan ja toimimaan hädän hetkellä, sanoo Sankarikoulutuksesta vastannut projektijohtaja Antti Määttänen LähiTapiolasta.

Sankarikoulutus vastaa SPEKin ja Suomen Palopäällystöliiton AS1-koulutuksen vaatimuksia. Teoriaosan ja käytännön harjoitukset suorittaneet saavat virallisen AS1-kortin, joka on voimassa 5 vuotta. Koulutusten järjestämisestä ovat vastanneet LähiTapiolan alueyhtiöt eri puolilla Suomea, ja alkusammutuskoulutukset on tuotu lähelle ihmisiä toreille ja keskeisille paikoille.

Alkusammutustaidot on saanut tänä vuonna jo yli 20.000 suomalaista. Useat kymmenet yritykset ja yhteisöt ovat myös järjestäneet Sankarikoulutuksen kautta alkusammutuskoulutuksen työntekijöilleen ja jäsenilleen. Lisäksi Sankarikoulutuksia on järjestetty yläkouluissa ja lukuisissa yleisötapahtumissa.

Sankarikoulutus on maksuton ja avoin kaikille LähiTapiolan asiakkaille ja asiakkuudesta kiinnostuneille. Sankarikoulutukset huipentuvat tänä vuonna valtakunnalliseen Päivä paloasemalla -tapahtumaan, jota vietetään 26.11.2016.

? Sankarikoulutus on merkittävä asiakasetumme vuonna 2016. Olemme valinneet strategiaksemme olla elämänturvayhtiö, jonka tehtävänä on ennaltaehkäistä vahinkoja ja tarjota terveempää ja turvallisempaa elämää. Sankarikoulutus on konkreettinen turvallisuusteko, jolla voidaan saavuttaa näkyvät vaikutukset sekä yksittäisten kansalaisten elämässä että koko yhteiskunnan tasolla. Tällaisilla teoilla haluamme jatkossakin vaikuttaa paremman huomisen eteen, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Erkki Moisander.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.