Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

BAROMETRI: Sijoittaminen ja säästäminen ei kiinnosta

Toimitusjohtaja Lauri Kalpala Lammin Säästöpankista pitää pankin tehtävänä herättää ihmisten kiinnostus säästämiseen. Kuva: Lammin Säästöpankki

Suomalaiset eivät ole kiinnostuneita sijoittamisesta tai säästämisestä, kertoo Säästöpankkiryhmän teettämä valtakunnallinen Säästämisbarometri 2017.

Vaikka oman talouden tulevaisuus nähdään aiempaa valoisampana, suuri osa kokee säästämisen suurimmaksi esteeksi heikon henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen. Samalla kuitenkin 68 prosenttia säästämisen tai sijoittamisen aloittaneista on tyytyväisiä päätökseensä.

Säästöpankkien teettämä valtakunnallinen Säästämisbarometri 2017 maalaa karun kuvan suomalaisten suhtautumisesta sijoittamisen ja säästämisen eri muotoihin: ei kiinnosta.

Kaikkein tutuimpienkaan muotojen kohdalla kiinnostus ei päätä huimaa: omistusasunnosta sijoitusmuotona on kiinnostunut vain 38 prosenttia vastaajista ja perinteisestä säästötilistä 35 prosenttia. Osakesijoittamisesta kiinnostuneita on puolestaan vain 21 prosenttia.

Vähäinen kiinnostus sijoittamiseen ja säästämiseen näkyy myös siihen käytettävistä summista. 70 prosenttia vastaajista säästää tai sijoittaa alle 100 euroa kuukaudessa.

Tässä ovat mukana 18 prosenttia vastaajista, jotka eivät säästä lainkaan. Säästämisen tai sijoittamisen aloittaneiden kohdalla tunteet ovat kuitenkin selkeät: 68 prosenttia on melko tai erittäin tyytyväisiä päätökseensä.

– Barometrin tulokset kertovat siitä, että meidän pitää parantaa entisestään tapaamme puhua asiakkaille säästämisestä ja sijoittamisesta niin kiinnostavalla tavalla, että se saa heidät innostumaan asiasta. Kyllä tässä on pankilla peiliin katsomisen paikka, sillä meidän tulee olla aktiivisia ja kyetä herättämään asiakkaan kiinnostus säästämistä ja sijoittamista kohtaan, Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala sanoo.

– Meidän tehtävämme on lisätä asiakkaan ymmärrystä hänelle sopivista erilaisista sijoittamisen vaihtoehdoista ja tukea häntä päätöksenteossa. Säästäminen on ihan jokaisen juttu, jatkaa Kalpala.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.