Perjantai 01.12.2023
Nimipäivät: Oskari

Tuuli:
 

Barometri: Hämeen pk-yritysten suhdanneodotukset edelleen pakkasella

Tuoreen pk-yritysbarometrin mukaan yli 70 prosenttia kantahämäläisistä pk-yrityksistä uskoo voivansa säilyttää työpaikat. Työllistämisnäkymät ovat hieman paremmat kuin keväällä. Pienten ja keskisuurten yritysten odotukset lähiajan suhdannekehityksestä ovat muutenkin myönteisempiä kuin puoli vuotta sitten.

Palvelualojen työllisyysnäkymät ovat hieman paremmat kuin muilla toimialoilla.

? Palveluissa, teollisuudessa ja rakentamisessa uskotaan siihen, että työvoiman määrää voidaan hieman jopa lisätä. Sen sijaan kaupassa näkymät ovat heikoimmat, ekonomisti Petri Malinen Suomen Yrittäjistä sanoo.

Suomen Yrittäjien, Finnveran ja Työ- ja elinkeinoministeriön tänään julkistamaan pk-yritysbarometriin vastasi yli 6.500 yrittäjää eri puolilta Suomea. Pk-yritysbarometri julkistetaan kaksi kertaa vuodessa.

Pk-yritysten työllistämisodotusten valtakunnallisesti lievä myönteinen vire johtunee siitä, että niiden odotukset lähiajan suhdannekehityksestä ovat myönteisempiä kuin puoli vuotta sitten. Talouden aallonpohja näyttäisi olevan käsillä, ja talous-kasvun odotetaan lähtevän käyntiin vähitellen. Suhdanneodotusten piristymisen syynä on usko viennin vetoon.

? Kanta-Hämeessä pk-yrityksistä noin joka viides arvioi suhdanteiden paranevat seuraavien 12 kuukauden aikana ja neljännes pelkää niiden edelleen heikkenevän. Edellisestä barometrista käyrä on hieman kääntynyt ylöspäin, mutta pakkasella ollaan edelleen, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Yleisten suhdanneodotusten paraneminen näkyy myös odotuksissa liikevaihdon kehityksestä. Ne ovat kuitenkin edelleen selvästi alemmalla tasolla kuin viime vuosina. Kotimarkkinoiden haasteista huolimatta rakennusalalla liikevaihto-odotuksen nousivat voimakkaimmin. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.