Lauantai 01.04.2023
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-9°C
Tuuli: 1 m/s N
 

Väestön koronarokotukset alkavat Hämeenlinnassa ensi viikolla

Hämeenlinnan kaupunki aloittaa väestön joukkorokotukset koronavirusta vastaan yli 80-vuotiaiden rokotuksilla. Yli 80-vuotiaiden rokotukset alkavat viikolla 5 tiistaista 2.2.2021 lähtien. Rokotukset etenevät Suomen rokotusstrategian mukaisesti. Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Koronavirusrokotukseen on varattava aika etukäteen joko sähköisesti tai puhelimitse. Läheisten toivotaan voivan auttaa ikäihmisiä varauksen teossa mikäli tarpeen.  Ajanvaraus aukeaa torstaina 28.1.2021.

Sähköinen ajanvaraus verkossa on osoitteessa https://hameenlinna.terveytesi.fi. Ajanvaraus puhelimitse on numerossa 03 621 9893 maanantaista perjantaihin kello 8-16.

Viikolla 5 ja 6 rokotuspaikkoina ovat Lammin, Kalvolan, Hauhon ja Rengon terveysasemat ja viikolla 7 rokotukset alkavat Verkatehtaan tiloissa kantakaupungissa. Rokotusaikataulut voivat muuttua riippuen rokotteiden saatavuudesta.

Rokotuksiin tulijoita pyydetään huomioimaan normaalit koronavarotoimenpiteet, saapumaan varattuna aikana ja vain terveenä. Kela-kortti tulee ottaa mukaan ja pukeutumisessa tulisi huomioida rokotus olkavarteen. Rokotettavien tulisi myös varautua jäämään rokotuspaikalle 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien jälkeen rokotetaan 75-79-vuotiaat, sen jälkeen 70-74-vuotiaat ja sitten sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Viimeisenä rokotetaan muu väestö.

Hämeenlinnan koronarokotuksista löytyy ajantasaista ja päivitettyä tietoa kaupungin verkkopalvelusta osoitteesta www.hameenlinna.fi/koronarokotus. Kaupunki tiedottaa rokotusten etenemisestä lisäksi sosiaalisen median kanaviensa kautta, paikallismediassa ja ikäihmisiä suoraan kirjeellä kotiin.

2 kommenttia

 1. Terttu Sarikkola:

  ajanvaraus korona rokotukseen

   
 2. Lauri Hemmi:

  Olen kohta 96 rintamasotilasveteraani, enkä vielä tiedä, milloin saan rokotuksen, olen kerran soittanut, mutta haluaisin sen pian, kun 11.3. menen Ilveskotiin veteraanikuntoutukseen, en haluaisi olla siellä karanteenissa, koska 5 päivää menee hukkaan
  .Ystävällisin terveisin Lauri

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.