Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Uusi koulu valmistui Kaurialaan

Kaurialan koulun uudisrakennus on valmistunut. Koulu tulee palvelemaan 450:tä yläkoulun oppilasta. Koulutyö uudessa rakennuksessa alkaa vuoden 2023 alussa.

Kilpailullisena neuvottelumenettelynä toteutetun KVR-urakan johdosta koulun tiloissa ja piha-alueella näkyy vahvasti opettajien, oppilaiden ja muiden käyttäjien näkemykset heidän laajan osallistamisensa ansioista.

Koulun suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy. Koulun tilat ovat monikäyttöisiä, muunneltavia ja skaalautuvia.

Uuden koulurakennuksen keskellä on kaksikerroksinen sydäntila, jossa sijaitsee ruokailutila sekä oppiportaat ja näyttämö. Sydäntila toimii koulun yhteen kokoavana olohuoneena sekä oppimis- ja juhlatilana.

Jokaiselle ryhmälle löytyy oma perustyötilansa, mutta tilat skaalautuvat myös useamman ryhmän yhteistyöhön. Ensimmäisessä kerroksessa on taide- ja taitoaineiden opetustiloja, erityistuen ryhmien tiloja, ruokailutilat sekä liikuntasali oheistiloineen.

Toisessa kerroksessa on opetustiloja sekä hallinnon ja oppilashuollon tilat. Iltaisin ja viikonloppuisin koulun tilat muuntuvat harrastus- ja tapahtumatoimintaan.

Koulun piha-alueen toiminnot ovat oppilaiden toiveiden mukaan suunniteltu: iso pelikenttä, kaksi monipeliareenaa, fitnesspark, parkourrata ja pingispöydät aktivoivat oppilaita ja lähialueen asukkaita liikkumaan. Piha-alueelta löytyy myös puulajipuisto, hyötykasveja ja istutuslaatikoita, joita voidaan hyödyntää koulun opetuksessa.

Koulun sisäänkäynnin yhteyteen on taiteiltu K-kirjain perforoidusta teräslevystä ja aktiivipihan puoleiselle seinälle heijastetaan ajoittain vaihtuvaa kuvaa vanhasta koulusta.

Koulu suunniteltiin Hämeenlinnan kaupungin kilpailullisessa neuvottelumenettelyssä antamien
lähtötietojen, ohjeistuksen ja linjausten mukaisesti KVR-urakoitsijaksi valitun Laptin johdolla tiiviissä yhteistyössä tilaajan edustajien ja koulun henkilöstön kanssa. Koulu tietomallinnettiin, ja tilaajan edustajat pääsivät tutustumaan mallitiloihin jo suunnitteluvaiheessa virtuaalisesti vr-lasien avulla.

– Paras toiminnallinen lopputulos saavutettiin ottamalla suunnitteluun mukaan opettajat ja oppilaat. Tietomallinsimme koulun, jotta tulevien tilojen hahmottaminen ja parhaiden ratkaisujen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa. Yhteistyö jatkui tiiviinä ja erinomaisena myös koko rakentamisen ajan, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.