Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Selkeää
-2°C
Tuuli: 0 m/s NNE
 

UEFAN TUTKIMUS: Käytetty euro 7,5-kertaistuu HJS:n toiminnassa

Tommi Laitila (vas.), Juho Juusela ja Ville Dahlman olivat vaikuttuneita seuran toiminnan tuottamasta arvosta.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran toimintaan käytetty euro tulee yhteisölle takaisin 7,5-kertaisena.

Näin voi tiivistää Euroopan Jalkapalloliitto UEFAn seuralle tekemän vaikuttavuuden arvioinnin, jonka laskentatapa on käytössä yleiseurooppalaisesti.

– Juniori- ja edustusjalkapallomme vuosibudjetti on yhteensä vajaa miljoona euroa ja toiminnan sosiaalinen, terveydellinen ja taloudellinen vaikutus lähiyhteisölle 7,54 miljoonaa euroa vuodessa, kertoi HJS:n edustusjalkapalloa pyörittävän HJS Akatemian toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

– Koko Suomessa jalkapallon vuotuinen kokonaishyöty on 1,24 miljardia euroa. Tutkittu tieto helpottaa päätöksentekoa ja on hienoa, että UEFA ja Palloliitto ovat tarjonneet tämän mahdollisuuden, kertoi HJS ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila. 

Vaikuttavuuslaskenta UEFA Sroi on osa laajempaa UEFA GROW – kehittämisohjelmaa jolla pyritään auttamaan seurojen kehittämistä. Suomesta mukana olivat Palloliiton laatujärjestelmään kuuluvat hieman yli 200 seuraa.

Suuria vaikuttajia kokonaishyödyn laskennassa ovat toiminnan laajuus ja vapaaehtoisten määrä mutta loppusumma muodostuu myös eri toimintamuotojen hyödyn, kuten toimihenkilöiden kouluttamisen arvioinnin pohjalta.

Seuran puheenjohtaja Juho Juusela iloitsee, että lajiolosuhteista keskusteltaessa seuralla on nyt esittää tietoja esimerkiksi siitä, miten urheilu ehkäisee sosiaalisia haittoja. Kokonaishyödystä sosiaalisen hyödyn osuus oli 1,2 miljoonaa euroa.

Ville Dahlman pitää tutkimustietoa myös erinomaisena markkinointivälineenä.

Dahlman ja Laitila muistuttavat myös, että nopeasti kasvaneen lajin olisi mahdollista laajentaa toimintaansa ja erityisesti parantaa harjoittelun laatua olosuhdeparannuksilla.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.