Tuuli:

Tulevaisuuden tähdet pääosissa Steelersin ja O2:n kohtaamisessa

Steelersin Saara Lehtonen nostaa hyökkäystä.

Steelers-naiset kärsi sunnuntaina 14. perättäisen liigatappionsa tällä kaudella. O2 oli nuorten maajoukkuepelaajien tähdittämässä kohtaamisessa parempi 1?4 (0?0, 0?2, 1?2). Täksi kaudeksi liigaan palanneen Steelersin edellinen liigapiste on putoamiskeväältä, 21.2.2015.

Liigavoittoa hämeenlinnalaiset ovat juhlineet viimeksi 20.12.2014. Liigakautta 2014?2015 ei sitäkään muistella runsaista voitoista, mutta pinnatili aukesi tuolloin sentään jo joulukuun 13. päivänä. Steelersin kukistanut O2 pelaa sekin nyt selviytymisestään, sillä voitto oli joukkueelle vasta kauden toinen.

? Steelers otti tänään niskalenkin pallollisessa pelaamisessa ja puolustustaisteluksi meni. Molemmat joukkueet ovat kehittyneet syksystä älyttömästi ja tällä hetkellä arvostan tätä voittoa korkealle. Meillä on ollut tapana neiteillä vähän liikaa, mutta tänään tehtiin niitä asioita mitä pitää, sanoi vieraiden valmentaja Jere Viljanmaa.

Steelers-kapteeni Katariina Niemi yrittää ehtiä palloon ennen Jenni Kaipaista.

Juniori-ikäinen Alina Laitinen O2:n maalilla sai esittää parastaan avauserässä, jonka Steelers aloitti niin kuin kotijoukkueen kuuluukin. Rohkea hyökkääminen toi palkinnoksi kuitenkin vain yhden ylärimavedon.

? Haimme tänään sitä, että luonnetta näkyy koko 60 minuuttia ja siinä onnistuimme. Olimme tänään parempia kaikessa muussa paitsi maalinteossa. Yhteensä kaksi tehtyä maalia kahdessa viime ottelussa ei vain riitä, sanoi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Ringa Laurilan kaksiminuuttinen kymmenen peliminuutin jälkeen antoi O2:lle otteen hyökkäyspelaamisesta, mutta Juulia Kataja Steelers-maalilla torjui hyvin.

Maalivahti Juulia Kataja on poiminut pallon O2-ylivoiman aikana.

Toisen erän Steelers aloitti lievästi haparoiden eli helpoin pallonmenetyksin puolustuspäässä. Alkuminuuttien virheistä O2 ei kuitenkaan vielä rankaissut. Steelers vei toisenkin erän laukaukset nimiinsä mutta kun tulosta ei tullut, meni hyökkäyksiin lähtö yksinkuljetteluksi.

Tästä rankaisi katkolla ja maalilla ajassa 29:42 Veera-Maria Jalkanen. Kolmella Veikkauksen pörssipinnalla palkittu Jalkanen teki myös voittomaaliksi jääneen 0?2-maalin. Vastahyökkäyksestä maalipaikan jakoi ottelun kakkostähti, Kiia-Mari Avikainen joka puolestaan teki 0?3-maalin päätöserässä. Tehot 1+2 kerännyt O2-hyökkääjä ehti vielä syöttää ottelun päätösmaalin, jonka teki tyhjiin Emmi Luoma.

Ikänsä puolesta junioreihin mahtuva Veera-Maria Jalkanen nousi liigan maalipörssin kärkikymmenikköön ja Avikainen puolestaan tekee helmikuun alussa seuraa Steelersin Annu Selinummelle U19-tyttöjen maajoukkueessa.

Vaikka kyseessä oli liigan jumbofinaali nähtiin kentällä siis runsaasti pelaajia, joille voi ennustaa hienoa tulevaisuutta. Yleisökään ei ole hylännyt Steelersiä tappioista huolimatta, ja yli 300 katsojaa sai tänään iloita myös Annu Selinummen hyvästä peliesityksestä: kavennusmaali 1?3 syntyi kolmannessa erässä ylivoimalla.

Roosa Kankare on ehtinyt onnittelemaan Annu Selinummea 1?3-kavennuksesta.

Selinummi hyökkäsi Saara Lehtosen ja Alisa Mäkelän kanssa Steelersin “junioriketjussa” ja sai maalin lisäksi iloita ottelun kolmostähden palkinnosta. Hänet palkittiin myös Steelersin parhaana.

Huomiointeja oli tarjolla myös ennen ottelua, kun Steelers-puolustaja Tiia Leppänen kukitettiin sadan runkosarjaottelun tultua täyteen. Leppäsen tunnelmat tappion jälkeen eivät olleet järin positiiviset.

? Ihan hyvä peli, mutta ei kauhean hyvä, kun taululla ovat tuollaiset lukemat. Voisi itsekin joskus vetää pallon maalille asti eli viimeistelystämme puuttuu keskittymistä ja terävyyttä, hän sanoi.

Sata liigan runkosarjaottelua on huomioinnin arvoista. Noora Lavonen ojentaa kukkakimpun Tiia Leppäselle.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Steelers-kotiyleisön edessä pelannut paluumuuttaja Rebekka Värynen kaipasi myös lisää onnistumisia. Noin vuoden ajan pelitaukoa pitänyt puolustaja Väyrynen pitää nyky-Steelersiä kaikesta huolimatta taitavana ryhmänä.

? Ekassa erässä oli paljon paikkoja, mutta kun ei tehty niin kaveri teki ja siitä se lähti, hän tuumi.

Steelers saa tai joutuu harjoittelemaan nyt helmikuun 11. päivään asti ennen seuraavaa ottelua. Vastassa on tuolloin KooVee vieraissa ja seuraavana päivänä SS Rankat Ankat kotona.

Juha Reinikainen

Rebekka Väyrynen (87) pelasi tämän kauden kolmannen ottelunsa Steelers-puolustuksessa ja esiintyi samalla ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisölle.