Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Tommi Pinta liittyy Hurttalaumaan

Hämeenlinna Huskies on solminut kauden 2017 kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Tommi Pinnan kanssa.

Tommi Pinnalla on pitkä kokemus koti- ja ulkomaisilta kentiltä. Kuva: Sami Ranta

Maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva lähes kaksimetrinen ja reilu satakiloinen sisempi laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Vaahteraliigaa kasvattajaseuransa Tampere Saintsin riveissä.

Kaudella 2006 pääsarjassa debytoinut Pinta on edustanut Saintsin lisäksi Vaahteraliigassa Seinäjoki Crocodilesia, Jyväskylän Jaguaareja, Helsinki Wolverinesia sekä Turku Anders Trojansia.

Kauden 2007 päätteeksi Pinta lähti opiskelemaan ja pelaamaan lajia Yhdysvaltoihin Missouri Valley Collegeen. Viimeisellä kaudellaan NAIA-sarjassa hänet valittiin konferenssin All-Starsiin.

Palattuaan Suomeen kaudella 2011 Pinta johdatti Seinäjoki Crocodilesin aina Vaahteramaljaan saakka. Crocodiles hävisi tiukan loppuottelun Helsinki Wolverinesille lukemin 30 – 27. Häviöstä huolimatta Pinta valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi tämän napattua kiinni kaksi touchdownia.

Kaudet 2013 ja 2014 Tommi pelasi Saksan pääsarjassa GFL:ssä New Yorker Lionsin riveissä. Saksassa Pinta lukeutui koko sarjan parhaisiin laitahyökkääjiin. Kahdella kaudella hänelle tilastoitiin 88 kiinniottoa, 1428 jaardia sekä 15 touchdownia. Kaksi GFL:n mestaruutta voitettuaan ja pelattuaan myös Eurobowl -finaalissa Lionsin riveissä Pinta palasi Suomeen kaudelle 2015.

Kaksi edellistä kautta Pinta on pelannut Vaahteraliigaa Turussa ja Tampereella. Koko urallaan Vaahteraliigassa Pinta on tähän saakka tilastoinut 160 kiinniottoa, 2115 jaardia ja 36 touchdownia. Hurttalauman Air Raid -hyökkäyksessä noiden numeroiden odotetaan kasvavan runsaasti.

Huskiesin päävalmentaja ja pelinrakentaja Stan Bedwell on iloinen saatuaan kotimaisten laitahyökkääjien kärkinimen Hurttalaumaan.

– Tommi oli suomalaisista pelaajista toivelistamme ehdoton ykkösnimi. Hyökkäyssysteemimme kulkee pitkälti sisemmän laitahyökkääjän kautta ja isokokoisena, ulottuvana ja urheilullisena pelaajana Tommi on sille paikalle prototyyppi, Bedwell kertoo.

– Keskustelin Tommin kanssa ensimmäisen kerran jo syksyllä ja esitin hänelle kutsun tulla tutustumaan harjoiteluumme. Tammikuun alussa hän oli mukana leirillämme ja vaikuttui systeemistämme. Suuri kiitos rekrytoinnin onnistumisesta myös laitahyökkääjien valmentajalle Jens Holmströmille ja Huskiesin uudelle puheenjohtajalle Teemu Saariselle, joka on päässyt aloittamaan kautensa näin mahtavalla uutisella, Bedwell jatkaa.

Tommi Pinnan lisäksi Huskiesin laitahyökkääjäkaarti vahvistui Vantaan TAFTissa viime kaudella pelanneella Jani Luirolla. Kaudella 2016 Luiro merkkautti 37 kiinniottoa, 404 jaardia ja 4 touchdownia.

Myös linjamies Jonathan Ashton liittyy Hurttalaumaan kaudelle 2017. Englantilainen Ashton on pelannut kaksi edellistä kautta Suomessa, 2015 Kouvola Indiansissa ja 2016 Jyväskylän Jaguaareissa. Hämeenlinnassa Ashton tulee keskittymään hyökkäyksen linjapeliin sekä guardin että tacklen pelipaikoilla

Näiden sopimusten myötä Huskiesin harjoitusvahvuus on reilut 80 pelaajaa, jotka jakautuvat kauden alettua kahteen joukkueeseen.

Hyvinkää Falconsin kanssa yhteistyössä muodostettu Huskiesin II-joukkue pelaa ensi kesänä SAJL:n 3-divisioonassa. Kilpailu pelipaikoista ykkösjoukkueessa on kovaa ja paikoista kilpailevia pelaajia on paljon, silti Hurttalauma aikoo jatkaa vielä rekrytointia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.