Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
1°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

Suurseurat edistävät Hämpton-passilla alle kouluikäisten monipuolisia lajikokeiluja

Kova viisikko, Tommi Laitila HJS:stä, Marko Rahikainen HPK Juniorijääkiekosta, Petri Torni ja Jonna Jansson Steelersistä sekä Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä odottavat mielenkiinnolla kokemuksia uudesta yhteistyömallista.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura, HPK juniorijääkiekko ja Steelers Hämeenlinna ovat lanseeranneet Hämpton-passin, jolla alle kouluikäinen lapsi pääsee kolmen lajin pelitoimintaan ensi talven ajan.

Hämpton-passi tarjoaa yhdellä kausimaksulla mahdollisuuden saada lajivalmennusta kolme kertaa viikossa kolmen eri lajin parissa. Passi on suunnattu 2013?2014 syntyneille, eli viskari- ja eskari-ikäisille.

? Hämpton-passi on suunnattu juuri sen ikäisille lapsille, jotka haluavat harrastaa useita lajeja monipuolisesti ja ehkä vielä etsivät sitä omaa lajiaan, sanoo Steelersin seuratyöntekijä Jonna Jansson.

Passiajatus lähti seurojen yhteisestä tapaamisesta, jota ehdotti Hämeenlinnan Jalkapalloseuran toiminnanjohtaja Tommi Laitila. Tapaamisessa kävi ilmi, että lajien treenejä osui samoille päiville ja nyt tämäkin asia on muutettu: harjoitusvuorot näet on sijoitettu siten, että päällekkäisyyksiä ei synny.

? Emme halua kilpailla harrastajista vaan tarjota aidosti mahdollisuuden monen lajin harjoitteluun. Monipuolinen harrastaminen on aina etu myöhemmin, valikoituu omaksi lajiksi sitten mikä tahansa, muistuttaa HPK juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

HJS:llä on junioreissaan nykyisellään noin 1.000?1.200 lisenssipelaajaa, HPK:lla lisenssipelaajia on noin 650 ja Steelersillä noin 800. Kaikissa seuroissa törmätään kauden mittaan monilajiharrastajien aikatauluongelmiin ja toiveita harjoitusaikojen paremmasta yhteensovittamisesta myös kuullaan säännöllisesti.

Nyt toiveisiin vastataan.

? Hienoa, että rohkeasti lähdetään kokeilemaan uutta, kehuu Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Seuratoimijat puolestaan kiittävät Liikuntahalliyhtiötä hyvästä suhtautumisesta, joka on ollut tärkeä edellytys yhteistyön toteutumiselle.

? Suunnittelimme passiin sidottavat harjoitusvuorot yhdessä ja yhteistyössä Liikuntahallien kanssa. Hämpton-passiin kuuluvat treenit eivät mene nyt päällekkäin ja lepopäivät rytmittävät viikkoa. Pelipassin kautta lapset pääsevät kuitenkin oikean lajiharjoittelun pariin, summaa HJS:n toiminnanjohtaja Laitila.

Hämpton-passin alle ei perusteta uusia harjoitusryhmiä, vaan lapset menevät suoraan mukaan seurojen olemassa oleviin harjoitusryhmiin ja näkevät, mitä harrastaminen on käytännössä.

Myös kustannukset pysyvät kurissa, kun yhdellä maksulla pääsee kokeilemaan kolmea lajia eikä joka lajista tarvitse maksaa kausimaksua erikseen. Hämpton-passin hinta on 475 euroa toimintakaudelta, eli parisensataa euroa halvempi mitä kolmen eri seuran maksut yhteenlaskettuna olisivat tehneet.

Passin hankkivalla lapsella on mahdollisuus yhdellä kausimaksulla osallistua kaikkien kolmen seuran toimintaan kerran viikossa. Toiminta käynnistyy lokakuussa ja päättyy maaliskuun loppuun.

Hämpton-passien myynti ja toimintaan ilmoittautuminen alkaa heinäkuun alussa. Toimintaa
koordinoi HPK juniorijääkiekko.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.