Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:

Steelersin voittoputki jatkui SalBaa vastaan

Teemu Metsälä punnertaa eteenpäin estelyistä huolimatta.

Huippuvireeseen päässyt maalivahti Tomi Aaltonen oli Steelersin tärkein lenkki lauantaina SalBaa vastaan. Aaltonen pysäytti yhtä vaille kaiken Steelersin voittaessa tasaisen väännön jälkeen Rauman SalBan 3?1 (1?1, 0?0, 2?0).

Voitto oli isäntien viides peräkkäinen Salibandyliigassa. SalBa arvattiin ikäväksi vastukseksi ja hyvin se hämeenlinnalaiset haastoikin.

? Tänään pelattiin playoff-pystypainia. Se ei ole kaunista mutta näitäkin on pystyttävä pelaamaan, summasi ottelua Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen.

? Voittopeli lämmittää mieltä. Onnistuimme joukkueena puolustuspelissä hyvin. Maalivahdin on helppo pelata, kun vedot tulevat selkeistä paikoista, kertasi puolestaan maalivahti Aaltonen.

SalBa oli alussa terävämpi ja Ville-Petteri Lilja vei vieraat johtoon kahdeksannella peliminuutilla. Steelersistä omia vaihtojaan hallitsi ensimmäisessä erässä parhaiten kolmosketju ja palkinto tuli ajassa 13:25 Teuvo Kinnusen tasoittaessa.

Miiro Maunula suojaa palloa SalBan ainoan maalin syöttäneeltä Veli Peltoselta. SalBa-vahti Teemu Kortelainen palkittiin joukkueensa parhaana ja kahdella Veikkauksen pörssipisteellä.

Elenia-Areenalla ottelua seuranneet lähes 700 katsojaa saivat erityisesti toisessa erässä kauhistella Steelersin ajoittaista passiivisuutta ja ihastella Aaltosen torjuntoja. Veikkauksen kultaisella mitalilla ja joukkueensa parhaana palkittu Steelers-vahti torjui erässä 11 kertaa.

Aaltonen reväytti nivusensa syyskierroksen ottelussa Happeeta vastaan ja joutui toipumislomalle. Myös liigan maaottelutauko tuli hänen kannaltaan hyvään paikkaan.

? Tauon jälkeen olemme nostaneet tasoa joukkueena ja siinä alkaa itsekin onnistua. Täytyy silti muistaa, että alkukaudellakin pystyimme häviöistä huolimatta pelaamaan tiukkoja pelejä, sanoi Aaltonen.

Steelers-maalivahti Tomi Aaltonen vei ansaitusti palkinnot lauantaina.

Aaltonen on nyt liigan maalivahtitilaston kärjessä, kun huomioidaan maalivahdit jotka ovat pelanneet useamman kuin yhden ottelun.

Kolmannessa erässä voittomaalin iski ajassa 45:38 kakkosketjun Aleksi Kulmala. Daniel Megyaszai ujutti päätöslukemat tyhjiin SalBan pelatessa ilman maalivahtia. Missään vaiheessa Steelers ei kuitenkaan saanut hyökkäyspelaamiseensa edellisistä kotiotteluista tuttua iloisuutta.

Steelers-luotsi Jussi Sihvonen totesi, että Steelersille eivät näytä sopivan pelit, joissa se ei ole selkeä altavastaaja.

? Tärkeät pisteet kuitenkin meille ja näistäkin jotain oppii, hän jatkoi.

Voittomaalin tekijä Aleksi Kulmala johti kakkosketjua laidoillaan Nico Jonaeson ja maalin syöttänyt Iiro Nurminen.

Sihvonen kehui myös SalBa-torjuja Teemu Kortelaista joka palkittiin joukkueensa parhaana.

? Meillä on kuitenkin sarjan tämän hetken kuumin maalivahti, hän kommentoi.

Steelersissä kauden ensimmäisen ottelunsa pelasi puolustaja Mikko Ruokolainen joka sai alle muutaman vaihdon. Ulkomaalaispakit Andris Blumbahs ja Mihkel Tasa eivät olleet kokoonpanossa lainkaan.

Valmentaja Jussi Sihvonen seuraa, kuinka Samuli Grönfors nostaa hyökkäystä. Grönforsilla oli tänään ilonpäivä, sillä liigavoiton lisäksi hänet nimettiin nuorten maajoukkueen helmikuun alun Ruotsi-otteluihin.

? Tosi hienoa, kun pääsi muutaman vaihdon pelaamaan. Aika vähän treenejä on alla, joten on ymmärrettävää että aluksi joutuu istumaan penkillä, Ruokolainen totesi.

Jos jatkoi Steelers voittoputkeaan, niin SalBa puolestaan pyristelee tappioputkessa. Raumalaisleirissä lauantain ottelua kerrattiin myös maalivahtien taisteluna.

? Molemmat puolustivat hyvin ja maalipaikoissa ei oltu terävimmillään. Molarit olivat hyviä, summasi SalBa-puolustaja Tomi Lahti.

? Jos yhden maalin teet, niin se ei tänään riittänyt, kiteytti ottelun SalBa-luotsi Petri Seppinen.

Steelersin Nico Jonaeson ja Iiro Nurminen juhlivat 2?1-maalia.

Steelers on voittoputkensa turvin nyt pisteen päässä viimeisestä playoff-paikasta eli Indiansista. Kun LaSB voitti tänään Nokian KrP:n, tiivistyi sarjataulukko karsijan paikoilla olevien ja viimeisten playoff-joukkueiden välillä.