Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Steelersin naisten kovat kotiottelut jatkuvat Porvoota vastaan

Naisten Salibandyliigasta pääsee Hämeenlinnassa tällä kaudella nauttimaan pätkittäin. Ensimmäinen pitkä, lähes kuukauden mittainen tauko Steelersin kotiotteluihin on edessä ensi sunnuntain jälkeen.

Ennen kolmen ottelun mittaista vieraspelien sarjaa teräsnaiset kohtaavat Elenia-Areenalla Porvoon Salibandyseuran. PSS on Steelersin päävalmentaja Jani Perkonmäen mielestä vahva suosikki toiseksi kevään superfinalistiksi.

Hyökkääjä Annu Selinummi on yksi Steelersin tulokkaista. 16-vuotias Annu hyppäsi rohkeasti mukaan naisten liigatahtiin.

Hyökkääjä Annu Selinummi on yksi Steelersin tulokkaista. 16-vuotias Annu hyppäsi rohkeasti mukaan naisten liigatahtiin.

? Helppo ei tule tästäkään pelistä. Avausottelu Classicia vastaan jätti meille harjoituksiin paljon petraamisen aiheita ja Porvoo-peliä edeltävän viikon ajan keskitymme lisäksi tulevaan vastustajaan, kertoi Perkonmäki maanantain harjoitusten alla.

Tällä kaudella otteluihin valmistautuminen onkin Perkonmäen mukaan yhä enemmän vastustajan mukaan valmistautumista, videoiden katselua ja oman pelitavan muokkaamista vastustajan pohjalta. Avausottelussaan PSS nujersi KooVeen 3?1.

? Heidän avausottelunsa olen jo katsonut videolta. PSS:llä on minulle ennalta tuttu valmentaja ja yksi Suomen parhaista pelaajista eli Mia Karjalainen. Porvoossa junnut ovat jo pitkään olleet ikäluokkiensa kärjessä ja sitä on vain odotettu, milloin joukkue on valmis kamppailemaan naisten mestaruudesta.

Mestarisuosikki Classic kylvetti Steelersiä Hämeenlinnassa lauantaina. Kasteensa liigaan sai useiden muiden nuorten Steelers-pelaajien tapaan hyökkääjä Annu Selinummi, 16. Viime kaudella Selinummi takoi LaSBin B-junioreissa keskimäärin noin 2,5 pistettä ottelua kohden. Naisten peleistä hänellä oli ennen tätä kautta kokemusta vain 4.-divisioonasta.

? Naisten liigan tempo on huomattavasti kovempi junnupeleihin nähden. Pari vaihtoa meni vähän ihmetellessä, mutta sen jälkeen peli alkoi rullata paremmin, kertaa Selinummi liiga-avaustaan.

Porvoota vastaan mennään alusta asti ihan täysillä, lupaa Annu Selinummi.

Porvoota vastaan mennään alusta asti ihan täysillä, lupaa Annu Selinummi.

Selinummi olikin avausottelussa yksi valmentaja Perkonmäeltä kiitosta saaneista pelaajista. Pisteille kolmosketjussa toisen juniori-ikäisen pelaajan, Alisa Mäkelän kanssa hyökännyt Selinummi ei vielä päässyt mutta näytti, että kanttia riitti maajoukkuepelaajia vilisevää Classiciakin vastaan.

Takana onkin hänen mukaansa kova kesäharjoitusjakso, joka nuoteiltaan poikkesi juniorien harjoittelusta. Naisten liigaan Annun sai jo tässä vaiheessa pelaajauraa hyppäämään yhteydenotto Steelersistä.

? Perkonmäki laittoi viestiä, että haluaisitko tulla pelaamaan.

Sunnuntaina vastassa on joukkue, jonka kuviot Steelers kävi testaamassa harjoitusottelussa syyskuun alussa. Tuolloin, kovan sairasteluaallon keskellä matkassa oltiin 12 pelaajalla ja jopa ilman valmennusta. Tuloksena oli vierastappio 8?2.

? Nyt tulee vähän erinäköinen esitys kuin harkkapelissä, lupaa valmentaja Perkonmäki.

? Porvoota vastaan alusta asti ihan täysillä, suunnittelee Selinummi.

Juha Reinikainen

Steelers?PSS, naisten Salibandyliigaa Elenia Areenalla su 25.9. klo 17.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.