Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Steelersille taisteluvoitto salibandyn Hämeen derbystä

Steelersin Daniel Megyaszai ja LASBin Juuso Mutikainen juoksukilpailussa.

Steelers vei Hämeen derbyksi nimetyn Salibandyliigan taiston LASBia vastaan huikean taistelun jälkeen 7?6 (1?1, 3?3, 3?2) 764 katsojan edessä.

? Nämä pelit LASBia vastaan ovat aina vähän henkimaailman juttuja. Peli aaltoili päästä päähän mutta uskalsimme pysyä pallossa ja kahteen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, sanoi Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen.

Derbyjen huumaa saatiin aistia Elenia-Areenalla ensimmäistä kertaa syyskuussa 2014 jolloin divariavaus veti Elenialle tuhat katsojaa. He näkivät Steelersin 10?9-jatkoaikavoiton, ja kuten tänäänkin, ison ja äänekkään oranssin fanilauman.

Osa paikallisottelujen viehätystä katsojalle on myös seurata seurojen edustusjoukkueiden ja pelaajien kehitystä. Tärkeintä tietysti on, että molemmat joukkueet tai niiden seuraajat pelaavat nyt liigaa.

Ville Lastikan otteissa oli tehoja ja vapautuneisuutta.

Seurauskollisuus on suurta ja mukana on yhä hämmästyttävä määrä samoja nimiä kuin neljä vuotta takaperin.

Ottelun ratkaisijaksi syyskuussa 2014 noussut Timo Johansson samoin kuin lauantaisen liigaottelun ratkaisunimet Nico Jonaeson (2+1, 3 Veikkaustähteä) ja Ville Lastikka (2+1, 1 Veikkaustähti) ovat edelleen tai taas teräspaidassa. Viime vuodet LASBissa ja sen edeltäjässä Lammin Salibandyssa pelannut Heikki Hätönen taas edustaa nyt Steelersiä ja teki lauantaina kaksi tärkeää maalia.

Steelersin ykkösketjun sentteri Heikki Hätönen teki kaksi maalia kasvattajaseuraansa vastaan.

? LASB on todella taitava ja liikkuva joukkue, siellä on huikeita yksilöitä eli pelaajia jotka ovat koko ajan vaarallisia. Ihan hyvin suoriuduttiin. Toinen erä oli meiltä huono mutta saatiin rauhoitettua peliä kolmanteen erään, Hätönen kertasi.

Veteraani Jere Liljenbäck avasi maalihanat ajassa 12.31 ja vei Steelersin johtoon. Kahdella tähdellä palkittu LASBin Justus Kainulainen (3+0) tasoitti rankkarilla ajassa 16.43.

? Ensimmäinen erä oli meiltä yksi vuoden parhaita, arvioi Jussi Sihvonen.

Toinen erä oli ottelun maalirikkain. Maaleja tehtiin ja johdossa käytiin vuorotahtiin, kunnes Lastikka takoi tasanumerot 4?4 viimeiselle erätauolle.

Kakkosketjun Nico Jonaeson ja Ville Lastikka ovat derbyn ratkaisupelaajan mittaisia miehiä. Molemmat olivat jo syyskuussa 2014 kaatamassa LaSBia Elenia-Areenalla.

Huipputaitavat Justus ja Rasmus Kainulainen (0+3) juonivat LASBin taas johtoon kolmannessa erässä, kunnes ensin Jonaeson iski kahdesti ja Hätönen vielä 7?5:een ajassa 57.15. LASBin Tuure Ailio teki hyvän 6?5-miesylivoiman päätteeksi loppulukemat ajassa 58.10.

Voitto varmisti, ettei Steelers putoa liigasta ainakaan suoraan. Viimeisen ottelunsa teräsmiehet pelaavat viikon päästä OLSia vastaan vieraissa ja se ratkaisee, joutuuko OLS vai Steelers putoamiskarsintoihin.

Juha Reinikainen

Derby-flashback: Ville Lastikka ampuu rankkaria syyskuussa 2014.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.