Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Steelers-naisten riveihin MM-tason paluumuuttaja

Puolustaja Sanna Roisko, 23, palaa kasvattiseuraansa Steelersiin. RuRu:ssa uransa vuonna 2003 aloittanut Roisko on pelannut SB-Pro:n riveissä 101 liigaottelua tehoilla 50+63=113. Pro:ssa Sanna saavutti myös SM-hopeaa, SM-pronssia ja Suomen Cupin hopeaa. Vuonna 2011 Sanna siirtyi pelaamaan Ruotsiin Endreen, jossa hänet valittiin vuoden tulokkaaksi kauden tehojen ollessa 10+17=27 31 ottelussa. Viime kauden Roisko pelasi Djurgårdenissa, joka voitti Ruotsin mestaruuden.

Sanna Roisko palaa pelikentille kasvattajaseuransa riveissä. Kuvan (c) Steelers ry, kuvaaja Mikko HYvärinen.

Sanna Roisko palaa pelikentille kasvattajaseuransa riveissä. Kuvan (c) Steelers ry, kuvaaja Mikko Hyvärinen.

Maajoukkueessa Roisko on pelannut 32 naisten ja 24 tyttöjen maaottelua. Maajoukkueesta tuliaisina kotiin on tullut naisten MM-hopea, sekä tyttöjen MM-hopea ja MM-pronssi. Meriittejä siis tältä oman kylän kasvatilta löytyy, ja vihdoin saadaan Sanna myös takaisin kotiin. Sanna pääsee tositoimiin jo seuraavassa Steelersin kotiottelussa 26.10.

? Ihan mahtavaa palata taas Hämeenlinnaan ja kasvattajaseuraan, jos niin voi sanoa. Jengi on loistava ja joukkuehenki hyvä. Kyllähän siihen porukkaan nyt mielellään tulee. Kesällä pääsin jo treenailemaan joukkueen kanssa muutamia kertoja samalla kun pohdin, että jatkanko pelaamista. Tarkoitus oli siis laittaa kengät naulaan täksi kaudeksi ja keskittyä kouluun, mutta eihän tästä lajista helpolla eroon pääse. Ihan loistava fiilis, että sain mahdollisuuden hypätä remmiin mukaan kesken kauden, Roisko kertoo.

Päävalmentaja Toni Kankaanpää on iloinen saadessaan oman kasvattinsa takaisin hoteisiinsa.

? Sannan kanssa pitkin kesää puhuttiin ja ovi oli auki koko ajan. Aivan mielettömän hienoa saada tämän tason pelaaja meille. Roisko nostaa joukkueen profiilia selvästi. Itsellä on tunne, että iso ympyrä sulkeutuu. Kun aikoinaan Ojoisten koululla ja legendaarisella Punaportin liikuntahallilla aloitettiin, niin pieni ja kovalla asenteella töitä tekevä likka pisti jo silloin silmään.

? Sanna oli silloin meidän kantava pelaaja tyttöjoukkueessa ja sitä hän on myös ollut kaikissa joukkueissa mihin on mennyt. Sanna on nuoresta iästä huolimatta tehnyt hienon uran ja on edelleen yksi maailman parhaita pelaajia. Se, että likka haluaa palata takaisin Hämeenlinnaan ja pelata omassa kotiseurassa jälleen kerran on aivan käsittämättömän hienoa ja vetää sanattomaksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.