Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Stan Bedwell Hämeenlinna Huskiesin päävalmentajaksi

Stan Bedwell tuo mukanaan hyökkäyspelisysteemi ?Air Raidin?.

Stan Bedwell tuo mukanaan hyökkäyspelisysteemi ?Air Raidin?.

Hämeenlinna Huskiesin uusi päävalmentaja on yhdysvaltalainen Stan Bedwell. Päävalmentajan haku käynnistyi, kun Hämeenlinna Huskiesin päävalmentajana kolmen edelliskauden ajan toiminut Juha-Matti Jokinen kertoi seurajohdolle halustaan luopua päävalmentajan tittelistä ja keskittyä puolustuksen koordinointiin ja pelipaikkavalmennukseen.

Kolmena päävalmentajakautenaan Jokinen luotsasi Huskiesin miesten edustusjoukkueen kakkosdivisioonan finaaliin kahdesti (2013 ja 2014) sekä 1-divisioonan loppuotteluun joukkueen debyyttikaudella maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Uusi päävalmentaja löydettiin Italian liigassa pelaavan Lazio Marinesin valmennusryhmästä. Yhdysvaltalainen Bedwell on suomalaiselle jenkkifutisyleisölle tuttu niin pelaajana kuin valmentajanakin. Viimeksi kaudella 2013 suomessa ollut Bedwell valmensi turkulaisen Trojansin 1.-divisioonan mestaruuteen pelaten samalla joukkueen pelinrakentajana.

Päävalmentajan tehtävien lisäksi Bedwell tulee toimimaan myös Huskiesin pelinrakentajana kaudella 2016. Bedwell tuo mukanaan hyökkäyspelisysteemi ?Air Raidin? jota hän on päässyt opiskelemaan ja toteuttamaan pelisysteemin kehittäjän, legendaarisen Hal Mummen alaisuudessa tänä syksynä Yhdysvalloissa.

Huskiesin puheenjohtajan Teemu Lahden ja Bedwellin keskustelujen edetessä molemmat osapuolet huomasivat mahdollisuuden kehittää seurojen välille yhteistyötä, jonka ansiosta molemmat organisaatiot saavat uusia näkökulmia niin urheilullisesti kuin seuratoiminnallisestikin.

Päävalmentaja Bedwellin kontaktiverkoston laajuudella pystytään takaamaan jatkossakin laadukkaiden pelaajien ja valmentajien saaminen Hurttalauman avuksi. Hämeenlinna Huskiesin ja Lazio Marinesin tavoitteina on kansallisten sarjojen menestyksen lisäksi saavuttaa menestystä myös Euroopan seurajoukkueiden keskuudessa.

Yhteistyön ensimmäisenä vuonna molempien seurojen miesten ja naisten joukkueiden valmennusryhmät tulevat tekemään yhteistyötä muun muassa valmennusklinikoiden muodossa. Hämeenlinna Lady Huskiesin kokemusta naisten joukkueen perustamisesta ja harjoittelusta tullaan myös käyttämään hyödyksi Marinesin naisten joukkueen toiminnan tukena.

Tulevaisuudessa joukkueiden tavoitteena on järjestää yhteisiä harjoitusleirejä, ystävyysotteluita, valmennusklinikoita sekä valmentaja- ja pelaajavaihtoja. Johtoajatuksena yhteistyössä on antaa pelaajille ja valmentajille mahdollisuus mitata kykyjään kilpailullisessa ympäristössä ja vieraassa kulttuurissa sekä saada sparrausta kansainväliseltä kumppanilta organisaation kehittämiseen liittyvissä asioissa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.