Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

SALIBANDY: Teräsmiesten Samuli Grönfors tähtää nuorten MM-kisoihin

Samuli Grönfors ? 18-vuotias, Tammelassa asuva sählyjätkä. Näin esitteli itsensä viime kauden B-poikien SM-runkosarjan kolmanneksi tehokkain pelaaja. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Samaa voi sanoa miehenalun urasta, se on kohtalaisen lyhyt, mutta kärki sitäkin terävämpi.

Samuli Grönforsin tähtäin on nuorten MM-kisoissa. Kuva: Riku Hasari

Samuli Grönforsin tähtäin on nuorten MM-kisoissa. Kuva: Riku Hasari

Ensimmäinen liigamaalikin syntyi jo tämän kauden ja koko uran toisessa ottelussa M-Teamia vastaan. Ja kun huippulupaavasta nuoresta pelaajasta on kyse, myös nuorten maajoukkueessa on maalitili jo avattu.

Vauhti Salibandyliigassa on kovaa, mutta Grönfors tiesi mitä tällä kaudella oli odotettavissa.

? Liigavauhti on tuntunut hyvältä ja haasteelliselta, niin kuin tietysti kuuluukin. Tila ja aika on usein vähissä ja junnupeleihin ja alempiin sarjatasoihin verrattuna oikeastaan kaikki on haastavampaa. Isoimpana erona on varmaankin pelinopeus ja taktiset asiat.

Grönfors on ikäluokkansa huippuja ja oli hiljattain jälleen nuorten maajoukkueen matkassa.

? Marraskuinen EFT-turnaus tuntui hyvältä ja antoi mukavan piristyksen normaaliin sählyarkeen. Pelit siellä menivät ihan hyvin vaikka parannettavaakin jäi. Kisapaikkaan vaaditaan paljon töitä ja esimerkiksi pallotonta pelaamista pitää vielä kehittää, pohtii sekä puolustajana että hyökkääjänä tarvittaessa pelaava Grönfors.

Steelersin miesten edustusjoukkueen alkukausi Salibandyliigassa on ollut vaihteleva. Grönfors vaatii joukkueelta parempia otteita, mutta näkee alkukaudessa myös positiivisia asioita.

? Joukkueen alkukaudessa on ollut hyviä hetkiä, mutta ei missään nimessä voi olla tyytyväinen, kun ollaan onnistuttu vasta 3 sarjapistettä harjaamaan. Lisäpisteisiin on ollut toki mahdollisuuksia ja onneksi kautta on vielä reilusti jäljellä.

Loppukauden tavoitteista kysyttäessä ei pitkään mietintäaikaan ole tarvetta.

? Menestyä Steelersin kanssa loppukauden aikana mahdollisimman hyvin ja sen jälkeen ottaa paikka U19 MM-kisoihin. Siellä ei tietysti sitten ole kuin yksi tavoite.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.