Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

SALIBANDY: Steelers C1-tytöt valmiina Play Off peleihin

Steelersin C1-tytöt aloittavat puolivälierät.

Steelers C-tytöillä on urakointia luvassa viikonloppuna, kun
lauantaina 24.3. Elenialla pelataan B-tyttöjen Play Off karsintaturnaus klo 10 alkaen, Steelersiä vastaan tulee Etelä-Suomen kilpasarjan ykkönen Losb Lohjalta, jolla on erittäin kokenut ja kova joukkue. Rohkeasti lähdetään otteluun, jossa Losb on Meri-Helmi Höynälän ja Niina Aholan johdolla selvä suosikki jatkoon. Tämä parivaljakko on tehnyt B-tyttöjen Etelä-Suomen kilpasarjassa tällä kaudella yhteensä 54 maalia ja 101 pistettä 18 pelissä.

Steelers selvitti tiensä näihin otteluihin, sijoittumalla yhdistetyssä Sisä-Suomi/Savo-Karjala/Kaakkois-Suomi aluesarjassaan Classicin jälkeen toiseksi. Steelers pelaa tätä sarjaa samalla joukkueella kuin C-tyttöjen SM sarjaakin, ainoastaan Hilkka Hämäläinen on B-ikäinen ja Jasmin Rautanen ei saa rinnakkaisedustuksen vuoksi tässä sarjassa pelata. Tästä otteluparista voittaja jatkoon, jossa vastaan tulee Psb Lapua-Pss Musta ottelun voittaja. Näiden kahden otteluparin voittajat pelaavat keskenään, paikasta sunnuntaina klo 10.30 pelattavaan otteluun B-SM sarjan seitsemänneksi sijoittunutta Kooveeta vastaan. Tervetuloa Elenialle seuraamaan jännittäviä tyttöpelejä.

C-tytöt aloittavat lauantaina 24.3. myös C SM sarjan puolivälierät klo 13.15 Klaukkalassa Sb Prota vastaan ja sunnuntaina 25.3. jatketaan Parolan Juteinikeskuksella klo 15.30 ja mahdollinen kolmas ottelu pelataan tiistaina 27.3. Klaukkalassa. Sb Pro sijoittui SM sarjassa kolmanneksi ja valitsi vastustajakseen Steelersin. Runkosarjassa joukkueiden väliset ottelut päättyivät Sb Pron voittoon numeroin 2-1 ja 5-3, molemmat ottelut olivat tasaiset ja numerot olisivat voineet olla myös toisin päin, tästä kertoo myös kahden ottelun maalivahtien torjunnat jotka menivät tasan 24-24. Toisessa ottelussa Steelersin menetti voiton hetkellisiin nukahduksiin, puolivälierissä näihin nukahduksiin ei ole enää varaa.

Steelers leiristä suosikin viitta annetaan mielellään Sb Pron pelaajien kannettavaksi. Prolla on tasainen materiaali, mutta myös erittäin taitavia yksilöitä kuten Minka Kosonen, parivaljakko Nea Mustola – Jessica Luomakoski ja todella hyvä maalivahti Maria Viitala. Joukkue luottaa tiiviiseen puolustamiseen, maalivahtiinsa ja nopeisiin vastaiskuihin.

Steelers hieman alisuoritti C-tyttöjen runkosarjassa, ajoittain pelattiin todella hyvin, 10-1 voitto Olsista ja molemmat ottelut sarjakakkonen Wirmoa vastaan olivat todella kypsää pelaamista, mutta sitten tuli myös huonompia pelejä ja ajoittaisia nukahduksia pelin sisällä, jotka maksoivat pisteitä ja jouduttiin vääntämään sarjan loppuun asti suorasta Play Off paikasta, mutta viimeisessä turnauksessa selkä seinää vasten pelannut joukkue otti kolme pistettä ja sarjan kuudennen paikan kuitenkin ansaitusti.

Paljon on opeteltu kauden aikana urheilijan elämää mm. pitääkö yön ylitse kestävissä pelireissuissa nukkua, pitääkö syödä tai juoda jne. Kevään/kesän aikana joukkueeseen tuli muutoksia ja tällä kaudella on ollut myös harvinaisen paljon loukkaantumisia ja tästä johtuen 5 vs 5 pelaaminen harjoituksissa on jäänyt vähemmälle ja nämä ovat näkyneet ajoittain joukkueen pelaamisessa. Joukkueen harjoittelumotivaatio on ollut kuitenkin pitkän kauden aikana hyvää ja töitä on tehty ahkerasti kesästä lähtien ja pelaajat ovat kehittyneet isoilla harppauksilla.

Tytöt ovat pelanneet kahta sarjaa ja suurin osa kolmattakin (naisten 4-div.) jokaiselle on tullut riittävästi peliaikaa tälläkin kaudella ja koko kausi on menty lävitse käytännössä kolmella kentällisellä ja kaikki ovat saaneet pelata. Joukkueella ei ole kauden aikana ollut selkeää ykkösmaalivahtia, vaan Netta Zeitz ja Elisa Tapanainen ovat vuorotelleet peleissä.

Näistä asioista kumpuaa Steelersin vahvuus Play Off otteluissa, tasaiset maalivahdit, joista kumman vaan voi laittaa maaliin ja joukkueesta löytyy tällä hetkellä lähes neljän kentällisen verran pelaajia, joilla kaikilla on riittävästi pelejä alla. Lisäksi lähes kaikilla pelaajilla on kokemusta Play Off otteluista viime kaudelta, toisin kun tulevalla vastustajalla.

Kamppailupelaaminen, tiivis puolustaminen, vetojen peittäminen, vastahyökkäykset ja hyvä pallon hallinta tulevat korostumaan, kun pelataan pitkiä 3 x 20 min. otteluita peräkkäisinä päivinä. Pallo täytyy uskaltaa pitää itsellä, että et joudu koko 60 minuuttia juoksemaan vastustajan perässä.

Steelers C1-tyttöjoukkue lähtee luottavaisella mielellä Play Off otteluihin ja on valmiina taistelemaan jokaisesta pallosta loppuvihellykseen asti jokaisessa ottelussa.

TERVETULOA SEURAAMAAN OTTELUITA JA KANNUSTAMAAN STEELERS TYTÖT MITALIPELEIHIN.

Raimo Matinkari

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.