Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

SALIBANDY: “Kasvun vuosi, mikä piti kestää”

Maalivahti Tomi Aaltonen ja päävalmentaja Jussi Sihvonen kertasivat päättynyttä pelikautta positiivisin mielin.

Steelersin miesten valmistautumista kauteen 2016?2017 leimasi liigapaikan myöhäinen varmistuminen ja sen mukanaan tuomat haasteet joukkueen kokoamisessa.

? Joukkuetta alettiin kasaamaan siinä vaiheessa, kun muilla oli jo porukat kasassa, päävalmentaja Jussi Sihvonen kertaa.

Steelersin mahdollisuuksiin liigassa eivät ulkopuoliset juuri uskoneet. Steelersin kausi kuitenkin päättyi runkosarjan sijalle 10 ja voittojakin joukkue keräsi yhtä monta. Viimeinen ottelu päättyi vierasvoittoon 5?7 liigakolmonen SPV:stä ja eroa liigakarsintaan joutuvaan SalBaan jäi kolme pistettä.

? Syvä huokaus pääsi siinä vaiheessa, kun sarjapaikka varmistui. Vaikka viimeistä peliä ei olisi enää ollut pakko voittaa, on se mukavampaa ottaa merkintä voittosarakkeeseen. Ei jää ainakaan mitään jossiteltavaa, Sihvonen sanoo.

Kauden alkupuolella Steelers pelasi synkän yhdeksän ottelun putken ilman voittoa. Siinäkään vaiheessa Sihvosen usko joukkueeseen ei loppunut.

? Aika syvät vedet piti käydä katsomassa ennen kuin löydettiin oma pelaaminen. Ensimmäisellä kierroksella emme olleet vielä mentaalisesti valmiita liigaan, hän toteaa.

Liigapaikan varmistumisessa olivat lopulta avainasemassa paitsi useat jo ennen kautta runkopelaajiksi uskotut miehet, myös muutama ennen tätä kautta hämeenlinnalaiselle salibandyleisölle täysin tuntematon pelaaja.

Kaudella 2015?2016 2.-divisioonasta vauhtia hakenut maalivahti Tomi Aaltonen palasi loukkaantumisen jälkeen Steelersin pelaavaan kokoonpanoon joulukuun SPV-ottelussa ja siitä alkoi joukkueen viiden ottelun voittoputki.

Steelersin Tomi Aaltonen oli avainmiehiä myös tammikuussa, kun Steelers otti lopulta ratkaisevan tärkeäksi osoittautuneen voiton SalBasta 3?1.

? Tomi oli yksi selkeä tekijä siihen, että pisteitä alkoi tulla. Jos halusimme taistella voitosta, se vaati Tomilta huippupelin, kehuu Sihvonen liigan kärkitorjujien joukkoon noussutta Aaltosta.

Aaltosella on takavuosilta myös nuorten maailmanmestaruus, mutta läpimurtoaan liigassa hän sai odottaa. Kausi 2014?2015 Aaltoselta kului Nokian KRP:ssä, mutta se ei sujunut pelillisesti hyvin.

? Nyt olin itse henkisesti kasvanut yhden vaikean kauden jälkeen ja joukkuekin otti hyvin vastaan. Kun takana oli vielä valmentajan luottamus, niin oli helppo pelata eikä ajatella mitään muuta, sanoo Aaltonen.

Jussi Sihvonen täydentää, että tappioputkessakin hän halusi joukkueensa pelaavan virheitä pelkäämättä ja pelirohkeuden kautta.

? Kun vielä voittojen kautta saimme sen oikean draivin päälle, loppukaudella ei tarvinnut turhaan jännittää.

Viime viikolla pelatun SPV-ottelun jälkeen joukkue on viettänyt ansaittua huilia. Loukkaantumiset riivasivat Steelersiäkin kauden loppua kohti ja Sihvosen mukaan rajallisesta materiaalista otettiin irti se mikä otettavissa oli.

? Kausi sujui minun papereissani kiitettävästi. Tämä oli se kasvun vuosi mikä piti kestää, toteaa Sihvonen.

Maalivahti Tomi Aaltonen sanoo, että jatkohaluja Hämeenlinnassa on ensi kaudelle.

? On melkein sataprosenttisen varmaa, että jatkan täällä.

Aaltosen lisäksi Sihvonen nostaa tärkeinä pelaajina esiin Iiro Nurmisen, Nico Jonaesonin ja Teemu Metsälän. Puolustuksen luottomieheksi aiottu Jere Liljenbäck täytti ruutunsa ja liigapelaamisen mallia antoivat myös kokeneet Miiro Maunula ja Timo Johansson.

Yllättäjiäkin löytyi.

? Hyökkääjästä puolustajaksi siirrettu nuori Samuli Grönfors breikkasi pallollisesti taitavana pakkina. Suurin yllättäjä oli ehkä silti hyökkääjä Aleksi Kulmala joka sentterinä johti melkein koko kauden ajan meidän terävintä ketjuamme.

Steelersin Samuli Gronförs haastoi Oilersin Risto Töllikköä, kun Teräsmiehet väänsivät 6?5-kotivoiton.

Valmentaja Sihvosen sopimuksen optiovuoden käytöstä Steelers ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen kauden loppumista.

? Sävelet ovat selkeät, eli joukkuetta yritetään pitää kasassa ja hakea täsmävahvistuksia. Imua Steelersiin tuntuu olevan, mikä on hyvä asia.

Juha Reinikainen

Aleksi Kulmala johti Steelersin kakkosketjua laidoillaan Nico Jonaeson ja Iiro Nurminen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.