Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

SALIBANDY: Hattulassa divarikautensa avaava Steelers haluaa olla taisteleva ja yhtenäinen

Valmentaja Krista Niemelä, Meri Jokinen, Annu Selinummi ja Annamaija Tuloisela harjoittelivat tiistaina Elenia-Areenalla. Kymmenestä kotipelistään Steelers-naiset pääsevät pelaamaan Elenia-Areenalla vain neljä.

Naisten 1.-divisioonan avausotteluun valmistautuva Steelers on kaudella 2017?2018 salibandykiertolaisen asemassa, sillä joukkue pelaa kotiottelunsa peräti kolmella eri areenalla. Ensi lauantaina kello 14 alkavassa ottelussa vastassa on Pirkkalan Pirkat Hattulan Juteinikeskuksella.

? Lattia on Hattulassa erilainen, mutta olemme käyneet harjoittelemassa myös siellä. Tiivis, kotoisa halli, kuvailee kapteeni Meri Jokinen.

Valmentajat Teemu Leppänen ja Krista Niemelä tuntevat avauskierroksen otteluympäristön vieläkin paremmin, sillä he valmensivat viime kaudella Pekolan Iskun naisten 2.-divisioonan joukkuetta.

? Toivottavaa tietysti olisi, että pääsisimme pelaamaan kaikki ottelumme täällä Elenialla, mutta aina ei mahdu, sanoo päävalmentaja Leppänen.

Varsinkaan ensi kevään otteluohjelma ei takaa normaalia tutun kentän tuomaa kotietua, kun Steelers pelaa neljän kotiottelun putken ottelupaikkoina Elenia-Areena, Juteinikeskus ja kahdesti Iittala-halli. Kaikkiaan joukkueella on neljä divarin kotiottelua Elenialla, neljä Juteinilla ja kaksi kapteeni Jokisen kotinurkilla Iittalassa.

Steelers pelaa Juteinikeskuksella myös Suomen cupin 3. kierroksen ottelunsa liigajoukkue ÅIF:ää vastaan 15.10.

Joukkue on kuitenkin keskittynyt harjoitteluun ja yhdeksi johtavaksi teemaksi nostettu urheilullisuuden lisääminen on ainakin harjoituskauden testien valossa sujunut hyvin.

? Viime viikolla oli testit ja alkukesään verrattuna kaikilla on tuloksissa eteenpäin menoa, kertoo Meri Jokinen.

Uusiutunut joukkue on esiintynyt lupaavasti myös pelikentällä. Paikka Suomen cupin 16 parhaan joukossa ja voitto muun muassa ensi lauantain vastustajasta Pirkoista antavat luottamusta, vaikka projekti on vasta alkumetreillään.

? Divarin kovimpien kanssa on pelattu ja voitettukin. Luottavaisella mielellä ollaan, vaikka pelin sisällä on vielä juttuja joita katsotaan kuntoon. Tekemisen laatu korkealla, niin se näkyy myös sarjataulukossa, toteaa Teemu Leppänen.

Valmentajat haluavat kentälle taistelevan ja yhtenäisen Steelersin, joka pyrkii pitämään palloa.

? Pallo on vallan väline, ei pidä luopua siitä helposti, linjaa Leppänen.

Pirkkoja vastaan Steelers nousi harjoituspelissä voittoon 0?3-tappiotilanteesta. Harjoituskohtaamista ei Teemu Leppäsen mukaan kuitenkaan kannata enää liikaa muistella.

? Vastassa on varmasti erilainen, paljon aktiivisempi Pirkat. Kun pelataan pisteistä, ne ovat kuitenkin eri pelejä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.