Keskiviikko 27.09.2023
Nimipäivät: Vesa

Tuuli:
 

SALIBANDY: Alisa Mäkelän ensimmäinen liigaosuma jäi Steelersin laihaksi lohduksi

Syöttäjä Annu Selinummi (7) tuulettaa Steelersin ainoan maalin sunnuntaina tehneen Alisa Mäkelän (taustalla) osumaa.

Vasta 15-vuotias, mutta kauden aikana Steelersin liigajoukkueen yhdeksi runkopelaaksi kehittynyt Alisa Mäkelä kavensi kotiottelun NST:tä vastaan 1?2:een ajassa 48:26. Syötön maaliin antoi toinen B-juniori-ikäinen pelaaja Annu Selinummi ja numeroiden pysymisestä näin tiukkoina voi kiittää pitkälti kolmatta B-junnua, eli Steelers-maalilla 26 kertaa torjunutta Juulia Katajaa.

Puolustuksessa puolestaan kunnioitettavat minuutit ja melko virheettömästi toisessa liigaottelussaan urakoi Ellinoora Vihreäsaari. Harvatkin ilonaiheet kannattaa mainita jotta aivosolut kestäisivät sen tosiasian, että illan kolmen tähden pelaaja, NST:n Heidi Lirkki (2+1) katkaisi Steelersin tasoitusponnistelut upealla, poikittaissyötön jälkeisellä ylänurkkavedolla ajassa 57:08.

Lirkki syötti vielä kahden palkintopinnan naisen, Juuli Hakkaraisen (2+1) tekemään yhden tyhjiin. Loppunumerot kirjattiin 1?4 (0?2, 0?0, 1?2) ja 17 liigaottelun jälkeen Steelersin sarakkeessa on yhtä monta tappiota.

Steelersin Ringa Laurila suojaa palloa NST:n Nita Heinolta. Ellinoora Vihreäsaari antaa selustatukea.

? Maalinteon tehokkuus erottaa liiga- ja divarijoukkueen. Meitä vaivaa sama asia kuin koko kauden aikana, eli emme saa painostuksesta huolimatta peliä tasoihin, ynnäili Steelers-päävalmentaja Jani Järvinen.

Rivien välistä ei enää niin hienovaraisesti luettavissa oleva tosiasia on, että Steelersin liigapaikan säilymiselle voisi jo saada kohtuullisen korkeita kertoimia. Järvinen kuitenkin kiitteli joukkojensa peliesitystä NST:tä vastaan kauden parhaaksi.

? Noudatimme pelisuunnitelmaa 60 minuuttia. Joukkue pelasi tänään logollemme.

Steelersin Emma Taponen ja Ida Hamari seuraavat pallon lipumista pois teräspaitojen ulottuvilta.

Yhden pörssipisteen saanut Alisa Mäkelä teki paitsi Steelersin illan ainokaisen, myös ensimmäisen liigamaalinsa. Jo viime keväänä Steelersin divarijoukkueessa pelannut Mäkelä totesi, että liigaottelut ovat kehittäneet omaa pelitempoa.

? Tänään pääsimme parhaiten pelin päälle vikassa erässä, vaikka kaksi ensimmäistäkin erää yritettiin tosissaan. Plussaa oli, että maalipaikkoja pystyttiin rakentamaan noinkin paljon mutta vedot jäivät usein vastustajan ekoihin peittoihin.

Pelitempoa piisasi tänäänkin sillä NST:llä riitti nopeutta niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

? Nopeasti käytiin päädyssä kiinni, ei auttanut juuri jäädä paikalleen, myönsi Mäkelä.

Torjunnat 26?12 eivät myöskään kerro koko totuutta ottelusta. Juulia Kataja teki muutamia ilmiömäisiä pelastuksia ja sai esittää koko torjuntarepertuaarinsa mutta hyvin torjuntavireensä säilytti myös NST:n Minna Paasu silloinkin, kun ottelua jauhettiin välillä pitkään Steelersin kenttäpäädyssä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.