Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

ReskaSport: Vesikot valmiina vilkkaaseen melontakesään

Vanajaveden Vesikoissa voi harrastaa retki-, kunto-, koski- ja kilpamelontaa.

? Melonta on luonnonläheistä liikuntaa. Siinä yhdistyvät kuntoilu, seikkailu ja haasteet. Melominen Vesikoissa on myös mukava, yhteisöllinen harrastus, melontaseuran puheenjohtaja Matti Adler luonnehtii.

Topias Lehtimäen mielestä parasta melonnassa on luonnossa liikkuminen. Kuvaaja: Riikka Helenius.

Topias Lehtimäen mielestä parasta melonnassa on luonnossa liikkuminen. Kuvaaja: Riikka Helenius.

Luonnossa liikkuminen on myös Topias Lehtimäen mieleen.

? Meloessa voi kuunnella veden liplatusta ja nauttia luonnosta.

Melonta on koko perheelle sopiva, ympäristöystävällinen ja edullinen harrastus, ja melontakoulu on helppo ja turvallinen tapa aloittaa uusi harrastus. Vanajaveden Vesikot järjestää kesän aikana kuusi aikuisille suunnattua ja yhden nuorten melontakoulun. 30.6. ja 2.?3.7. järjestetään myös perhemelontakoulu.

Melontakouluissa käydään läpi kalustoa, varusteita ja turvallisuusasioita, harjoitellaan tekniikkaa ja tehdään pienoisretki Aulangon tekosaarille. Edellytyksenä on uimataito. Alaikäisiltä harrastajilta vaaditaan myös huoltajan lupa.

Ohjausta tarjoavat myös jokaviikkoiset iltamelonnat. Nuorten ohjatut iltamelonnat alkavat maanantaina 1.6. Aikuisille järjestetään ohjattua iltamelontaa keskiviikkoisin kello 18?20.

Kisamatka Los Angelesiin asti

Jenni Walinen valmentaa nuoria ratamelojia ja Hilkka Leskinen-Nikander ja Niina Siljander Special Olympics -melojia. Minna Vainonen ja Mikko Kivikko melovat heinä-elokuun vaihteessa Los Angelesissa järjestettävässä Special Olympics -kilpailussa.

? Suomesta lähtee Los Angelesiin viisi kilpailijaa, näistä kaksi Vanajaveden Vesikoista, Leskinen-Nikander toteaa.

Selkä pysyy vetreänä

Melonta on kuntoilulaji, jossa käytetään koko vartaloa. Liike lähtee jaloista ja siinä käytetään vartalon kiertoa ja isoja lihaksia. Melonta vahvistaa käsi-, selkä- ja niska-hartiaseudun lihaksia.

? Selkä pysyy vetreänä ihan tavallisella kunto- ja vapaa-ajan melojalla, Adler vakuuttaa.

Riikka Helenius

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.