Keskiviikko 28.09.2022
Nimipäivät: Arja, Lenni
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
8°C
Tuuli: 3 m/s ENE
 

NOUSU TAVOITTEENA: HJS starttasi harjoituskauteen 11 pelaajasopimuksen voimin

Päävalmentaja Lauri Hakanen (vas.) valmistautui käynnistämään HJS-miesten talviharjoituskauden 2018?2019. Viime kauden lopulla loistanut Santeri Stenius kuuluu joukkueen sopimuspelaajiin.

Jalkapallon Kolmoseen niukasti tippunut HJS:n miesten edustusjoukkue on päävalmentajansa Lauri Hakasen mukaan päättänyt, että viime kauden opin ei anneta mennä hukkaan. Joukkue oli pelillisesti parhaimmillaan Kakkosen kärkipään tasolla mutta kyky kerätä pisteitä tasaisesti puuttui.

? Näimme, kuinka vaikea sarja Kakkonen on urheilullisesti ja pelillisesti. Nyt on tietyllä tavalla helpompi mennä tavoitetta kohti, sanoo Hakanen.

HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman selventää pitkän tähtäimen tavoitteeksi, että HJS:n pitää vuoden 2019 jälkeen pelata liiton sarjoissa ja ilman niin sanottua ostojoukkuetta. Tavoite on siis taas sarjanousu.

? Pikavoittoja ei edelleenkään haeta. Hämeenlinnalainen pelaajaputki alkaa onneksi taas pienen tauon jälkeen olla kunnossa, Dahlman kertoo.

Edustusjoukkue aloitti valmistautumisensa sarjakauteen maanantaina Hakasen ja Teuvo Palkin komennossa. Tavoitteena on täydentää valmennusryhmää ainakin maalivahtivalmentajalla. Harjoitusrinki on parinkymmenen pelaajan suuruinen ja sopimus HJS:lla on 11 pelaajan kanssa.

1-vuotinen sopimus

 • Eero Viljanen
 • Timo Viljanen
 • Eppu Kallio
 • Vilppu Leinonen
 • Prince Mokuma
 • Giscard Mosamete
 • Santeri Stenius

2-vuotinen sopimus

 • Lasse Kivinen
 • Ossi Lehtonen

3-vuotinen sopimus

 • Gaaid Abdi
 • Joona Miekka

Harjoitusolosuhteet Hämeenlinnassa ovat Dahlmanin mielestä HJS:n tarvitsemalla tasolla. Viime harjoituskaudella edustusjoukkue kärsi ajoittain käyttökelvottomasta ulkotekonurmesta ja on nyt buukannut lähes kaikki tapahtumansa sisähalliin.

? Annoimme viime vuonna aika paljon tasoitusta ulkotekonurmen kunnon takia. Harjoituksia jäi pitämättä ja harjoituspelejä pelaamatta, eli treeniviikot jäivät puolittaisiksi, säestää päävalmentaja Hakanen.

Kokonaan joukkue ei kuitenkaan Hakasen mukaan ole sulkenut ulkotekonurmea pois harjoituspaikkavaihtoehdoista.

Myös Dahlmanin mainitsema pelaajaputken kehittyminen näkyy käytännössä. Joukkueen sopimuspelaajiin kuuluvat kaksivuotisen paperin sinisten kanssa allekirjoittaneet Lasse Kivinen ja Ossi Lehtonen, jotka ovat harjoitelleet edustusjoukkueen kanssa jo pidempään.

Mahdollisten lopettamistenkin takia myös muilla nälkäisillä pelaajilla on nyt paikkansa.

? Nyt on mahdollisuus näyttää, kuka ansaitsee minkäkin paikan, kannustaa Hakanen.

Ilman sopimusta ovat vielä esimerkiksi kauden päätteeksi Kakkosen B-lohkon Vuoden puolustajana palkittu ja julkisuudessa ainakin yhden kauden mittaisesta pelitauostaan ilmoittanut Markus Joenmäki, Ville Kalervo ja Jere Suomalainen. Kukaan kolmikosta ei myöskään aloittanut harjoituskautta ainakaan vielä.

Sopimuksettomassa tilassa on myös HJS:n nuori lupaus Lauri Kesti joka Hakasen arvion mukaan pelannee muulla sarjatasolla kuin Kolmosessa.

Yksi Kakkosen kaudesta opittu asia Hakasen mukaan oli, että taustaorganisaatio ei liiton sarjoissa voi pyöriä talkoiden varassa. Kovien vaatimusten vastapainoksi HJS:n edustusjoukkue pyrkii helpottamaan pelaajien taakkaa myös Kolmosessa niin, että kausi olisi sopimuspelaajille maksuton.

Hyvää pohjaa myös edustusjoukkueen tavoitteille luo seuran joukkue- ja pelaajamäärän kasvu. Uusi A-poikien joukkue on jo aloittanut valmistautumisensa ensi kauteen Tommi Silvennoisen valmennuksessa.

Hyvillä olosuhteilla yritetään vastata siihenkin, että kotipaikkakunnaltaan pois muuttavilla nuorilla pelaajilla ei useimmiten ole Hämeenlinnaan samanlaista luontaista imua kuin isompiin yliopistokaupunkeihin. Omilla kasvateilla puolestaan voi opiskeluiässä olla edessä muutto pois Hämeenlinnasta.

? Vahvistuksissa ja uudistuksissa katsotaan ensisijaisesti omien juniorien suuntaan, vaikka yhdeltäkään entiseltäkään pelaajaltamme ei valmiiksi suljeta ovea. Harjoituskulttuuri tulee kuitenkin olemaan vaativa ja jokaisen on oltava valmis tekemään töitä yhtä paljon kuin muidenkin, Lauri Hakanen sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.