Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Niko Lester siirtyy Huskiesiin

Niko Lester (vas.) karkaamassa taklauksesta Vantaan TAFTia vastaan (FSC Media / Riku Flink)

Ensimmäistä kauttaan Vaahteraliigassa pelaava Hämeenlinna Huskies jatkaa Vaahteramaljan metsästystä tehtyään sopimuksen Niko Lesterin kanssa. Lester pelasi viime kauden Seinäjoki Crocodilesissa ja hänet valittiin joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Monelle pelipaikalle sopiva Lester saattoi hyvinkin olla paras yleispelaaja viime kaudella Vaahteraliigassa.

Sekä Yhdysvaltain että Saksan kansalaisuuden omaavan pelaajan erinomaisesta kaudesta kertoo 1.538 edettyä jaardia ja 13 touchdownia. Puolustuksen puolelta hänelle kirjattiin 17 taklausta, 1 syötönkatko ja 6 puolustettua syöttöä. Crocodiles pelasi viime kaudella 12 ottelua, joista kuudessa Lester nimettiin parhaaksi pelaajaksi.

Ennen Crocodilesia Lester pelasi kauden 2015 tanskalaisessa Horsens Stallions -joukkueessa. Vuonna 2014 mies pelasi puolustuksen takakentällä Saksan GFL -liigassa Cologne Falconsin riveissä. Kaudella 2013 hän puolestaan teki tulosta laitahyökkääjänä GFL -mestari New Yorker Lionsin mukana. Samassa joukkueessa pelasi myös toinen tuore hurtta, Tommi Pinta.

Vuodesta 2012 lähtien monitoimimies on valittu maineikkaaseen Saksan maajoukkueeseen sekä laitahyökkääjäksi että puolustuksen takakentälle. Missä tahansa Lester on pelannutkaan, on hän tehnyt näyttävää työtä myös keskushyökkääjänä ja potkun palauttajana.

Lesterin monipuolisuuden on havainnut myös yhdysvaltalainen, CIF -liigassa (Champions Indoor Football) pelaava Bloomington Edge. Lester pelaa Edgen riveissä pallon kummallakin puolella.

Ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa ammattilaisena pelaavan Lesterin kausi alkaa helmikuun 26. päivä, kun Edge isännöi kotipeliä Tri-Town Titanseja vastaan Bloomingtonissa, Illinoisissa. CIF -liiga päättyy kesäkuun alussa, jonka jälkeen Lester lentää Suomeen ja pääsee näyttämään taitonsa Hurttalaumassa.

– Meillä on suurelta osin vahva rosteri, mutta koimme, että tarvitsemme puolustuksen takakentälle lisää syvyyttä ja kilpailukykyä. Meillä on takakentällä useita nuoria pelaajia, jotka vielä opettelevat ja hakevat omaa tyyliään, joten halusimme sinne myös kokemusta.

– Vasta noin viikko sitten saimme idean ottaa yhteyttä Nikoon ja nähtävästi asiat rullasivat nopeasti eteenpäin. Niko on pelaaja, joka tekee kaikkea? juoksee, blokkaa, ottaa kiinni, taklaa, heittopuolustaa, palauttaa potkuja.

– Miehen kaksoiskansalaisuus mahdollistaa maksimaalisen peliajan, mutta päärooli miehellä on kuitenkin puolustuksen takakentällä, sanoo Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.