Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Selkeää
-4°C
Tuuli: 1 m/s N
 

Miika Paussu jatkaa uraansa HJS:ssä

Miika Paussulta odotetaan läpimurtoa HJS:n avainpelaajien joukkoon. Kuva: Marko Kouhia.

20-vuotias Janakkalan Pallon ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti Miika Paussu on tehnyt jatkosopimuksen HJS:n kanssa.

Paussu esiintyi viime kaudella 16 kertaa Kakkosessa ja kolme kertaa Suomen cupissa iskien yhteensä kolme maalia. Kesken viime kauden alkanut armeija teki loppukaudesta rikkonaisen eikä mies päässyt ammentamaan potentiaalistaan kuin murto-osan. Vastikään palveluksesta vapautunut Paussu on iloinen päästessään taas säännöllisemmän jalkapallon pariin.

– Tuntuu tosi hyvältä, kun armeija on takana. On mukava päästä taas jatkamaan hommia ja keskittymään kunnolla jalkapalloon. Tavoitteena on päästä pelaamaan paljon ja tehdä tehoja hyökkäävässä roolissa.

Paremmin ja paremmin harjoitusrytmiin päässyt Paussu kertoo, että meininki harjoituksissa on ollut hyvä. Hän odottaa mielenkiinnolla tosipelien saapumista.

– Porukka on vaihtunut aika paljon, mutta palaset lutviutuvat paikoilleen pikkuhiljaa. Nuorille on tullut tilaa ja heillä on mahdollisuus ottaa steppejä ylöspäin sekä ansaita vastuuta isommissa peleissä, Paussu miettii.

Kasvun paikka on myös joukkueen kokeneemmilla pelaajilla. Nuoresta iästään huolimatta Paussu on ollut edustuksen mukana jo useamman kauden ja on yksi suunnannäyttäjistä muille pelaajille.

– Meidän, jotka ovat olleet kauemmin mukana, on otettava itseämme enemmän niskasta kiinni ja näytettävä esimerkkiä, miten treenataan ja pelataan, Paussu linjaa.

Paussun ja päävalmentaja Tommi Silvennoisen yhteinen historia ulottuu D-junioreihin asti, jolloin nuori pelaajanalku oli ensimmäistä kertaa Silvennoisen ohjauksessa. Nyt yhteistyö jatkuu vuosien jälkeen edustuksessa.

– On kiva päästä tekemään yhteistyötä Miikan kanssa. Tunne on varmasti molemminpuolinen, joten toivotaan, että saamme hänen kanssaan aikaiseksi hyvän kauden, Silvennoinen iloitsee.

Silvennoinen kaavailee Paussua hyökkäävään rooliin.

– Miika ei ole puhdas kärki, mutta on kuitenkin ylemmän oksan pelaaja. Hän on parhaimmillaan erittäin juonikas ja yllättävä pelaaja syöttövalikoiman suhteen. Haluan, että hän tuo noita ominaisuuksia joukkueeseen.

Paussun läpimurto joukkueen avainpelaajien joukkoon Kakkosessa on vielä jäänyt tekemättä. Silvennoinen uskoo, että Paussulla on kaikki edellytykset kehittyä pelaajana uudelle tasolle, mutta se vaatii loukkaantumisvapaan kauden, joita miehen uralla ei ole juurikaan ollut.

– Miikalla on paljon huonoa historiaa loukkaantumisten kanssa, eikä hän ole saanut pelata ehjiä kausia. Viime kaudella armeija puolestaan otti omansa. Miika on treenannut hyvin ja nyt tavoitteena on luoda hänelle hyvät pohjat talven aikana. Hyvän harjoituskauden jälkeen näemme mihin rahkeet riittävät.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.