Sunnuntai 24.09.2023
Nimipäivät: Alvar, Auno

Tuuli:
 

Linna Rugby kouluttaa uusia pelaajia

Linna Rugby Club järjestää tammikuussa ilmaisen alkeiskurssin kaikille lajista kiinnostuneille.
Seura hakee uusia, kontaktia kaihtamattomia pelaajia niin miesten kuin naistenkin joukkueisiin.

Rugbyssa on kentällä kerrallaan 15 pelaajaa kummastakin joukkueesta ja peliaika on 2x40 minuuttia. Pyrkimys on tehdä juoksumaali eli try murtautumalla vastustajan puolustuksen läpi palloa syötellen tai sitä kantaen. Palloa saa syöttää vain taaksepäin, mutta sitä saa potkia eteenpäin. Kuva: Juha Tamminen

Rugbyssa on kentällä kerrallaan 15 pelaajaa kummastakin joukkueesta ja peliaika on 2×40 minuuttia. Pyrkimys on tehdä juoksumaali eli try murtautumalla vastustajan puolustuksen läpi palloa syötellen tai sitä kantaen. Palloa saa syöttää vain taaksepäin, mutta sitä saa potkia eteenpäin. Kuva: Juha Tamminen

Rugby on maailmalla todella suosittu pallopeli, jossa vaaditaan nopeutta, kestävyyttä ja voimaa. Kentältä löytyy sopiva pelipaikka niin satakiloisille mörssäreille kuin kevytrakenteisemmillekin pelaajille.

Alkeiskurssille osallistuvilta ei vaadita aiempaa kokemusta lajista tai kovaa urheilutaustaa.

– Taidot ja kunto kasvavat treeneissä, joten tärkeimmät ominaisuudet lajin aloittaville ovat halu oppia ja into osallistua harjoituksiin, kertoo seuran puheenjohtaja Oskari Tenhunen.

Alkeiskurssilla keskitytään pääasiassa pallonkäsittelyyn, tekniikkaan ja lajin perusteisiin ilman kontaktia.

– Kovatkin taklaukset kuuluvat lajiin, mutta pelaajaturvallisuuteen kiinnitetään nykyään paljon huomiota niin valmennuksessa kuin tuomareiden taholta. Ketään ei ajeta kurssilla kentän pintaan, ennen kuin perusteet on riittävän hyvin hallussa, Tenhunen lupaa.

Alkeiskurssin myötä joukkueeseen liittyvillä on mahdollisuus päästä pelaamaan jo helmikuussa.

– Jyväskylässä järjestetään perinteinen hauskanpitoturnaus Snow Rugby, jossa moni harrastaja on saanut ensimmäisen ottelukokemuksensa, Tenhunen kertoo.

Linna Rugbyn miesten joukkue pelaa kesällä SM-sarjaa ja naiset 1.-divisioonaa.

Rugbyn alkeiskurssi Säästöpankki-areenalla 10., 17. ja 24.1. klo 21-22. Kurssin alaikäraja on 15 vuotta.

Lisätietoja www.linnarugbyclub.fi

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.