Tiistai 07.02.2023
Nimipäivät: Riku, Rikhard
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
1°C
Tuuli: 4 m/s SSW
 

Lauri Hakasen unelmaveto löi alkutahdit HJS:n nousujuhlille

NoPSin loistavasti pelannut maalivahti Manu Kiljunen joutuu vihdoin taipumaan, kun Lauri Hakasen laukaus painuu verkkoon ottelun 61. minuutilla.

Pelaajavalmentaja Lauri Hakanen otti ratkaisijan vastuun itselleen, kun HJS:n ja NoPSin välistä Kolmosen ottelua Kaurialassa oli pelattu 60 minuuttia. Hakanen päätti HJS:n hyvän hyökkäyksen puolittaiseen kääntölaukaukseen, joka painui vajaasta 20 metristä maalin vasempaan yläkulmaan.

Panoksena ottelussa HJS:llä oli nousun varmistuminen. Ilves-Kissat oli aiemmin pelatussa ottelussa noussut sarjataulukossa jo pisteen päähän hämeenlinnalaisista eli vain voitto riitti nousujuhlintaan kotiyleisön edessä.

HJS oli avauspuolikkaalla hyvä pallollisena ja nosti hyökkäyksiä erityisesti oikealta laitakaistalta. Maalipaikoissa joukkue kuitenkin hermoili ja maalia kohti löytäneet vedot poimi NoPsin kovatasoinen veskari Manu Kiljunen. Puolustuspelissä kotijoukkue oli ajoittain pehmeä eikä ollut löytää keinoja nokialaisten vastahyökkäysten pysäyttämiseen.

Vieraat saivatkin puskettua pallon jo kertaalleen HJS-vahti Eero Viljasen taakse, mutta osuma hylättiin paitsiona. Viljanen onnistui myös torjunnoissaan ja pysäytti hyvillä vastaantuloillaan pari vaarallista hyökkäystä.

NoPSin keltapaitojen reisissä riitti ruutia vielä ensimmäisellä puoliajalla.

HJS lähti kauden ehkä tärkeimpään otteluunsa osin yllättävällä kokoonpanolla, kun Prince Mokuma ei ollut rosterissa lainkaan ja maalipyssyt Eetu Tapanainen sekä Miika Paussu kuluttivat vaihtopenkkiä.

Juoksuvoimaiset puolustajat Paavo Ahola ja Lasse Kivinen joutuivatkin Mokuman puuttuessa rakentamaan peliä ehkä liian laajalla sektorilla. Sateen kastelemalla nurmella isännät saivat olla tyytyväisiä 0?0-taukolukemiin.

Helpottavaa 1?0-maalia seurasi vielä neljä valkopaitojen täysosumaa.

Toisen puoliajan alusta asti näytti kuitenkin siltä, että nokialaisilta loppuu pehmeällä nurmella polttoaine. Päävalmentaja Hakasen päätös laittaa itsensä kentälle osoittautui viisaaksi lopullisesti 61. minuutilla, kun hän laukoi kotiyleisön edessä HJS:n unelmalaukauksella 1?0-johtoon.

Jo avausjaksolla kolme varoitusta ottaneilla nokialaisilla loppui pelikunnon lisäksi mielenmaltti, joka johti avausmaalin jälkeen kahteen nopeaan varoitukseen. Kuusi minuuttia Hakasen maalin jälkeen HJS näytti taas taitojaan, kun Juuso Huhtapelto puski pallon Nokian maaliin toistamiseen.

Juuso Huhtapelto lisää HJS:n johdon 2?0:aan.

Tätä puolestaan seurasi nokialaisten kaksi varoitusta ja yksi ulosajo seuraavan 14 minuutin aikana.

HJS nautti ylivoimastaan vielä kolmella osumalla loppuminuuttien aikana. Ensin 84. minuutilla pallon taiteili maaliin Valtteri Kaarna. Juuri tätä maalia ennen kentälle oli juossut pelikentillä paljon kokenut Aleksi Latvanen, joka palkitsi kotiyleisön vielä kahdella maalilla.

Sopiva päätös ottelulle. Kokenut sotaratsu Aleksi Latvanen kuljettaa loppunumeroiksi 5?0.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on kerännyt ennen päätöskierrosta 56 pistettä ja on tavoittamattomassa neljän pisteen johdossa Ilves-Kissoihin nähden. HJS varmisti nousunsa Kakkoseen viimeksi kaksi vuotta sitten ja silloinkin voitolla NoPSia vastaan. Edellinen visiitti ylemmällä sarjatasolla jäi yhden kauden mittaiseksi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.