Keskiviikko 22.03.2023
Nimipäivät: Vihtori
Hämeenlinna
Lumikuuroja
1°C
Tuuli: 4 m/s S
 

Lauri Hakanen vetämään uutta Nelosen joukkuetta

HJS Akatemian nelosen joukkueen valmentajana aloittaa Lauri Hakanen, jota puheenjohtaja Tomi Uusitorppa kuvailee Kanta-Hämeen lupaavimmaksi valmentajaksi.

HJS Akatemian nelosen joukkueen valmentajana aloittaa Lauri Hakanen, jota puheenjohtaja Tomi Uusitorppa kuvailee Kanta-Hämeen lupaavimmaksi valmentajaksi.

Loppuvuodesta on yleensä totuttu uutisoimaan joukkuelajien pelaajien seurasiirtoja, mutta Hämeessä siirtyy nyt kokonainen jalkapallojoukkue: hattulalaisen Parolan Visan sarjapaikka jalkapallon nelosessa siirretään Hämeenlinnaan eli syksyllä perustetulle HJS Akatemia Ry:lle.

Joukkuetta ryhtyy valmentamaan hämeenlinnalainen Lauri Hakanen, joka viime kaudella toimi FC Hakan edustusjoukkueen kakkosvalmentajana ja Hakan sekä HJS:n yhdistetyn A-juniorijoukkueen vastuuvalmentajana. Viime kausi myös oli aikanaan FC Hämeenlinnassakin pelanneelle Hakaselle ensimmäinen “virallinen” valmennuskausi.

? Ympäristö on tuttu ja viime kaudenkin kävin Hämeenlinnasta käsin muualla töissä. Uskon, että tässä on mahdollisuus mennä askel askeleelta eteenpäin ja oma kehittyminen valmentajana oli myös mielessä, kun otin tehtävän vastaan, Hakanen sanoo.

Käytännössä kaikki Visan viime kauden pelaajat ovat jatkamassa uraansa ja HJS Akatemia Ry:n puheenjohtaja Tomi Uusitorppa kertoo, että uusi joukkue lähtee ensi kauteen tuplasti isommalla budjetilla kuin Visa viime kauteen.

? Teemme kaikkemme sen eteen, että pelaajilla olisi hyvä pelata. Ensi vuonna meillä ei ole muuta tavoitetta kuin nousta kolmoseen. Sen jälkeen ei olekaan kiirettä mihinkään, vaan HJS Akatemian visiona on pelata hämeenlinnalaisin pelaajin niin korkealla tasolla kuin HJS:n pelaajatuotanto mahdollistaa, hän jatkaa.

Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on paikka vähintään 2.-divisioonassa.

? Siellä voimme olla ehkä noin viidessä vuodessa, mutta rahalla emme tule hakemaan nousua, Uusitorppa korostaa.

Akatemia on oma yhdistyksensä, mutta käytännössä sen on määrä olla Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelaajapolun jatkumo. Uusitorppa pitää oman edustusjoukkueen esimerkkiä tärkeänä innostajana junioreille ja ideologia istuu hyvin myös Hakasen ajatusmaailmaan, sillä Hakassakin hänen rooliinsa kuului pelaajien kasvattaminen A-nuorista edustukseen.

? Tiedän, että FC Hämeenlinnan ja HJS:n osalta toiminta ei oikeastaan linkittynyt näin, hän sanoo.

HJS puolestaan tiivistää junioripuolella yhteistyötään Parolan Visan kanssa niin, että ParVi profiloituu jatkossa juniorien harrasteseuraksi ja kilpailullisemmin tavoittein harjoittelevat juniorit halutaan ohjata HJS:ään.

? ParVin kohdalla loppuivat tekijät ja toimijat, kiteyttää viime kaudellakin resurssipulasta kärsineen Parolan Visan puheenjohtaja Jyrki Vuorinen.

? Yhteistyötä voidaan kuitenkin tehdä yli kuntarajojen saman pöydän ääressä sopien, hän jatkaa.

Hämeenlinnan seudun jalkapalloilun viisarit siis kääntyvät taas hieman uuteen asentoon, mutta ilman paikalliskilpailija Härmän mukanaoloa.

? Uskon, että me pystymme tarjoamaan ihan hyvän vaihtoehdon, kuittaa HJS:n varapuheenjohtaja Mikko Tuomainen nämä kyselyt.

Parolan Visan edustusjoukkuetta viime vuodet valmentanut Ville Dahlman on elokuun alusta asti ollut HJS:n päätoiminen toiminnanjohtaja ja lisäksi hän toimii Hakasen apuna HJS Akatemian Nelosen joukkueen valmennuksessa.

HJS Akatemia ry:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Uusitorppa (vas.), päävalmentaja Lauri Hakanen ja HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman toivovat aloittaneensa prosessin eikä projektin.

HJS Akatemia ry:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Uusitorppa (vas.), päävalmentaja Lauri Hakanen ja HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman toivovat aloittaneensa jatkuvaan kehittymiseen tähtäävän prosessin eikä määräaikaisen projektin.

? Laurista ei tule samanlaista yleismies Jantusta mitä minä olin Visassa ja minulle valmentaminen taas on jatkossa harrastus ja työn vastapaino, Dahlman suunnittelee.

Pelaajille ei aiota maksaa pelaamisesta, vaan kasvava budjetti menee ainakin vielä tässä vaiheessa harjoitusolosuhteiden kohentamiseen ja taustatöiden tekemiseen ammattimaisesti. Valmennuksen ohessa muun muassa maajoukkuefysioterapeutin töitä tekevä Lauri Hakanenkaan ei silti ole jatkossa täysipäiväinen valmentaja, vaikka joukkue aloittaakin nelosen ryhmäksi valmistautumisen ensi kauteen poikkeuksellisen aikaisin.

? Tuskin kovin moni muu joukkue aloittaa treenaamiseen kauteen marraskuun lopulla, Hakanen veistelee.

Ensimmäiset avoimet harjoitukset joukkueella oli jo tänään.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.