Tiistai 07.02.2023
Nimipäivät: Riku, Rikhard
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
1°C
Tuuli: 5 m/s SW
 

KuPS-kasvatti Eetu Pellikka vahvistamaan HJS-hyökkäystä

Eetu Pellikka tuo HJS:n hyökkäyspelaamiseen uusia elementtejä. Kuva: Marko Tammela / Hämeenlinnan Kuvapalvelu.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue saa ensimmäistä kertaa tänään harjoituksiinsa mukaan uusimman nuoren tulokkaansa, vuonna 2000 syntyneen hyökkääjä Eetu Pellikan. Kauden mittaisen sopimuksen HJS:n kanssa solminut Pellikka on taustaltaan nuorten maajoukkuetason peluri joka oli viime kauden aikana sekä KuPSin että Myllykosken Pallon organisaatiossa. Ykköstä pelanneen MyPan riveissä Pellikka esiintyi 11 kertaa.

– Viime kausi oli omalta osaltani aika heikko, oma pelaaminen ei ollut sillä tasolla missä pystyn olemaan. HJS:stä olen kuullut setäni kautta hyvää, sanoo Eetu Pellikka.

Vahvuuksikseen Pellikka mainitsee hyvän syöttö- ja potkutekniikan ja pelikäsityksen sekä kyvyn pelata monissa eri rooleissa. HJS:aan hänet tuo mahdollisuus tavoitella isoa roolia joukkueessa ja kehittyä urheilijana.

Eetun sedän Jussi Pellikan kertoma on asiantuntevaa puhetta entisen HJS-pelaajan ja valmentajan kokemuksella. HJS ylsi viime vuonna lohkonsa kärkipäähän ja edustusjoukkueessa on nähty useita seuran omia kasvatteja.

HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman sanoo, että tarkan menestystavoitteensa seura linjaa työn alla olevassa strategiassaan, mutta vähimmäistavoite on edelleen pelaaminen Kakkosessa.

– Vähintään säilyminen on tärkeää ja se on yksi syy miksi Eetu nyt Hämeenlinnasta löytyy.

Pellikan hän odottaa tuovan HJS:n suoraviivaiseen hyökkäyspelaamiseen lisää vaihtoehtoja.

– Eetulla on hyvä vasen jalka mikä tuo erikoistilanteisiin lisää laatua.

Siirtoon liittyy myös työpaikan tarjoava nimikkosponsori, Go-On Hämeenlinna, jonka kummipelaaja Pellikka on kaudella 2021. Dahlmanin mukaan malli on tässä laajuudessa uusi HJS:ssa. Eetu Pellikan tavoite on yhä jalkapalloammattilaisuus mutta Hämeenlinnaan muuttoa puolsi uran tässä vaiheessa myös työpaikka.

– Kakkosen seurat harvoin pystyvät maksamaan palkkaa ja työstä saa toimeentuloa, Pellikka sanoo.

HJS pääsee nyt valmistautumaan tulevaan kauteen samoin reunaehdoin kuin ylempien sarjatasojenkin joukkueet Suomen Palloliiton luokiteltua myös Kakkosen huippusarjaksi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.