Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
14°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 

Kumppanuuden Palloliiton kanssa luvataan mahdollistavan olosuhdekehityksen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on lajin johtava toimija Kanta-Hämeessä. Kuva aiepöytäkirjan allekirjoituspäivältä 16.5. C-tyttöjen ottelusta FC Haka – HJS. Kuva: Juha Reinikainen.

Hämeenlinnan kaupunki ja Palloliitto allekirjoittivat kaupunkikumppanuuden aiepöytäkirjan tiistaina toukokuun 16. päivänä. Hämeenlinnasta tuli näin järjestyksessään 17. Palloliiton kaupunkikumppani.

Palloliiton tavoitteena on sopia kaupunkikumppanuudesta kaikkien C21-kaupunkien kanssa. Kaupunkikumppanuuksien keskeisenä tavoitteena on löytää ratkaisuja liikkumattomuuden ja syrjäytymisen ehkäisyyn.

Aiepöytäkirjalla vahvistetaan kaupungin, seurojen ja Palloliiton säännöllistä keskusteluyhteyttä erityisesti vastuullisuuteen ja hyvinvointiin, kouluyhteistyöhön, jalkapallon ja futsalin olosuhteisiin sekä tapahtumiin liittyvissä asioissa. Tavoitteena on tukea kaupungin, seurojen ja Palloliiton strategisten tavoitteiden toteutumista.

Tiistain allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko, liikuntapäällikkö Päivi Joenmäki sekä Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Järvinen.

Paikallisia seuroja edustivat HJS:n puheenjohtaja Juho Juusela sekä toiminnanjohtaja Tommi Laitila. Palloliitosta kumppanuutta oli sinetöimässä aluepäällikkö Jouni Koivuniemi.

Parviainen näkee paljon hyvää kaupungin ja Palloliiton kumppanuudessa:

– Sopimuksella syvennämme Hämeenlinnan kaupungin ja Suomen Palloliiton hyvää yhteistyötä, ja mahdollistamme esimerkiksi lajiolosuhteiden ja harrastamisen edellytysten kehittämisen yhdessä. Jalkapallon suosio on kasvussa ja Hämeenlinna tarjoaa lajille jo nyt hyvät puitteet. Kakkosessa pelaava sekä lukuisia junioreita liikuttava HJS tunnetaan hyvin. Liikunnan edistäminen yhteistyöllä tukee myös kaupungin terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen tavoitteita ja vastaa esimerkiksi lasten liikkumattomuuden tuomiin haasteisiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.