Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Kevin Parksilta odotetaan paljon Hurttapaidassa

Vaahteraliigaan valmistautuva Hämeenlinna Huskies ja keskushyökkääjä Kevin Parks (University of Virginia Cavaliers) pääsivät eilen sopimukseen kaudesta 2017.

Alunperin Hurttalauman tarkoitus oli odottaa kevääseen ennen viimeisen yhdysvaltalaispelaajan paikan täyttämistä. Neuvottelut Parksin kanssa saatiin kuitenkin suosiolliseen päätökseen varsin nopeasti ja molemmat osapuolet olivat halukkaita allekirjoittamaan sopimuksen jo nyt.

Päävalmentaja Stan Bedwell kuvailee Kevin Parksia huipputason vahvistukseksi eurooppalaisiin sarjoihin. Kuva: Ron Pradetto

Päävalmentaja Stan Bedwell kuvailee Kevin Parksia yhdeksi kovimmista pelaajista Euroopan sarjoissa. Kuva: Ron Pradetto

Parks pelasi aloittavana keskushyökääjänä kaikkina neljänä Cavaliers-vuotenaan. Parksin yliopistouran saavutukset ovat huimia.

Hän saavutti All Star -valinnan kolmasti urallaan ACC-konferenssissa, missä kilpakumppaneina Cavaliersille toimivat 2014 NCAA -mestaruuden voittanut Florida State Seminoles, 2016 toiseksi sijoittunut Clemson Tigers sekä perinteiset Miami Hurricanes ja Virginia Tech Hokies.

Kevin Parks sai stipendin Virginian yliopistoon saavutettuaan lukiotasolla edelleen ennätysten kirjoissa komeilevia lukemia. Parks valittiin kaudella 2009 parhaaksi “Redzone” -pelaajaksi. Hän eteni juosten lähes 3800 jaardia ja teki 59 touchdownia.

Lukiouran tilastot 10,895 jaardia ja 158 touchdownia oikeuttavat kaikkien aikojen tilastoissa sijaluvulle neljä. Edellämainittujen lisäksi hänellä on nimissään myös eniten 100 jaardin otteluita lukiosarjoissa, (55 kpl).

Hurttalauman päävalmentaja Stan Bedwell kuvailee uusinta vahvistusta seuraavasti:

– Alkuperäinen suunnitelmamme tosiaan oli täyttää viimeinen yhdysvaltalaispelaajan paikka vasta myöhemmin. Kevin Parks on kuitenkin sen tason pelaaja, jota ei voi ohittaa kevein perustein. Itse aloitan kahdennentoista vuoteni euroopassa ja olen melko varma, ettei montaa vastaavantasoista pelaajaa ole Atlantin tällä puolella pelikentillä nähty.

– Kevinillä on varmasti pieni kana kynittävänään NFL-scouttien kanssa. Huippu-uran isossa yliopistossa pelannut 170 -senttinen ja 90-kiloinen Parks sai ammattilaisliigan värvääjiltä pakit kokonsa vuoksi. Hurttalaumassa Kevin pääsee näyttämään kykynsä epäilijöilleen, emmekä voisi olla enempää innoissamme saatuamme hänet joukkueeseen mukaan, Bedwell jatkaa.

Kevin Parks kommentoi sopimustaan hymy huulillaan:

– Olen ylpeä saadessani liittyä Hurttalaumaan. Olen nauttinut neuvotteluista päävalmentaja Bedwellin ja Archien (Barnes) kanssa, ja tuskin maltan odottaa kentälle pääsyä näiden herrojen kanssa. Huskiesin saavutukset Suomen kentillä ovat erittäin vakuuttavia. Halusin ehdottomasti liittyä kunnianhimoiseen organisaatioon.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.