Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Kerholle iso nippu uusia pelimanneja

Henri Kanninen (45) jatkaa HPK:ssa.

HPK on solminut 90-vuotisjuhlakautensa kynnyksellä kolme jatkosopimusta sekä 13 uutta sopimusta. Neljä uusista sopimuksista on juniorisopimuksia omien kasvattien kanssa.

Sopimukset julkaistiin tänään perjantaina vuosittaisessa Kick-off -tapahtumassa Kerho-ravintolassa.

HPK kiinnittää kahdeksi vuodeksi neljä omaa junioriaan. HPK:n U20-joukkueessa jo viime kaudella pelanneet Kristjan Kombe, Tuomas Aalto, Atso Lehtinen ja Kasperi Heinänen ovat osa HPK:n U20-joukkuetta ja liigaorganisaatiota myös tulevalla kaudella.

– Kaikki nämä pelaajat ottivat ensimmäisinä kausinaan ison roolin U20-joukkueessa. Kovalla työllä he ovat osa HPK:n tulevaisuutta, kommentoi HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

HPK on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Arto Laatikaisen kanssa. Toivola kertoo Laatikaisen osoittaneen omalla pelillään sopivansa HPK:n pelitapaan.

– Lada ei hyydy! Hän oli päättyneellä kaudella todella tärkeä palanen joukkuetta.

HPK käyttää Otto Latvalan sopimuksessa olleen optionsa. Nuorten maailmanmestari pelaa HPK:ssa siis ainakin vuoden.

– Odotamme Otolta tulevalla kaudella seuraavaa steppiä ja murtautumista pelaavaan kokoonpanoon.

HPK on tehnyt yhdeksän uutta pelaajasopimusta alkavalle Liiga-kaudelle.

HPK:n kärkiketjuihin vuoden sopimuksella saapuu keskushyökkääjä Cody Kunyk. 28-vuotias kanadalainen on pelannut Liigaa SaiPassa kaksi kautta.

– Cody on monipuoliseen peliin pystyvä tehokas pelaaja ja erittäin hyvä vahvistus meille.

Joona Voutilainen siirtyy HPK:n maalivahtiosastolle kaksivuotisella sopimuksella JYPistä. Kolme vuotta sitten Nuorten SM-liigan parhaana maalivahtina palkittu nyt 22-vuotias Voutilainen saa mahdollisuuden kehittyä edelleen HPK:ssa.

– Hän on osoittanut omaavansa hyvät edellytykset ja lahjakkuuden kehittyä liigajoukkueen kärkimaalivahdiksi, kommentoi Toivola.

Tommi Tikka vahvistaa HPK:n sentteriosastoa kahden seuraavan kauden ajan. 23-vuotias raamikas hyökkääjä on monipuolinen kahden suunnan keskushyökkääjä, joka on pelannut viime kaudet Vaasan Sportissa.

– Tommi pelaa laadukkaasti molempiin suuntiin kovaa ja fyysisesti.

HPK:ssa menneenä keväänä lainasopimuksella pelannut ja Suomen mestaruuden voittanut Henri Kanninen on solminut kahden vuoden sopimuksen HPK:n kanssa. 24-vuotias Kanninen saa Toivolan mukaan nyt hyvän mahdollisuuden kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

– Henrillä on iso potentiaali olla tulevaisuudessa liigajoukkueen kärkihyökkääjiä. Nyt pitää antaa aikaa laadukkaaseen harjoitteluun ja kehittymiseen.

Rasmus Reijola on tuttu Kerholaisille päättyneen kauden oranssin visiittinsä vuoksi. Reijola tuurasi HPK:n maalivahtiosastolla loukkaantumista. Reijolan sopimus on 1+1 -vuotinen, josta toisen vuoden sopimus sisältää HPK:n option.

– Tietysti meille jäi hyvä kokemus Rasmuksesta päättyneeltä kaudelta, kolme peliä, kolme voittoa. Hän pystyy haastamaan pelipaikasta ja kehittämään ominaisuuksiaan tullakseen voittavaksi maalivahdiksi.

24-vuotias Elmeri Eronen siirtyy Hämeenlinnaan TPS:stä. Puolustajan sopimus on kaksivuotinen.

– Elmeri on kiekollinen oikealta pelaava nuori puolustaja, jonka uskon ottavan sen seuraavan stepin meillä.

Pääasiassa Mestistä urallaan pelannut Nico Nurmikanta on solminut HPK:n kanssa 1+1 -mallisen sopimuksen. Puolustajan sopimuksen toinen vuosi sisältää HPK:n option. 25-vuotias Nurmikanta pelasi viime kaudella myös kolme ottelua KHL:ää Jokereissa.

– Nico on ollut top-luokan puolustaja Mestiksessä ja nyt hänellä on myös kokemusta KHL-ympyröistä. Uskomme, että pelitapamme sopii hänelle ja voimme odottaa hänen ottavan isoa roolia.

Kaksi HPK:n uusista sopimuksista sisältää tryoutin. HPK-junioreista tutut hyökkääjät Joona Monto ja Mikko Lahtela solmivat HPK:n kanssa 1+1 -vuotiset sopimukset, mikäli tarkastelujakso vakuuttaa HPK:n. Montolla on vyöllään myös 10 Liiga-ottelua HPK:ssa.

– Sekä Joona että Mikko ovat pelanneet Mestistä useamman vuoden vastuullisissa rooleissa. Nyt on aika ottaa seuraava askel ja vakiinnuttaa paikkansa liigajoukkueessa.

Julkaistut sopimukset

Cody Kunyk 1v
Arto Laatikainen 1v
Joona Voutilainen 2v
Tommi Tikka 2v
Henri Kanninen 2v
Rasmus Reijola 1+1 (HPK optio)
Elmeri Eronen 2v
Nico Nurmikanta 1+1 (HPK optio)
Joona Monto 1+1 (tryout, HPK optio)
Mikko Lahtela 1+1 (tryout, HPK optio)
Kristjan Kombe 2v
Tuomas Aalto 2v
Atso Lehtinen 2v
Kasperi Heinänen 2v

Käytetyt optiot:

Otto Latvala 1v

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.