Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Jussi Sihvonen liigaan valmistautuvan Steelersin päävalmentajaksi

Ympyrä sulkeutuu, sanoo Elenia-Areenalla sopimuspaperiin nimeään kirjoittava Jussi Sihvonen. Trackersissa aikanaan pelannut ja valmentanut Sihvonen on Erän A-juniorien mestarivalmentaja tältä kaudelta. Tänään solmitun sopimuksen turvin hän on myös Steelersin miesten päävalmentaja ensi kaudella. Kausi 2014?2015 puolestaan kului Lammin Salibandyn valmentajana.

? Hyvältä tuntuu, että asiat ovat edenneet nopeasti ja tietyllä tavalla tämä on ollut tapetilla aikaisemminkin. Steelersin organisaatio puheenjohtaja Tuukka Heinosen johdolla vakuutti minut ja tietysti tähän vaikutti myös se, että oma asuinpaikka on Hämeenlinnassa, toteaa ulkomaita myöten työkyselyjä saanut Sihvonen.

Steelersin edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on Jussi Sihvonen. Sopimus solmittiin tänään.

Steelersin edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on Jussi Sihvonen. Sopimus solmittiin tänään.

Salibandyliiga teki viime viikolla ehdollisen päätöksen, jonka mukaan EräViikinkien fuusion seurauksena vapaaksi jäävä 14. liigapaikka täytetään ja paikkaa saa hakea Divarin finaaleissa Lammin Salibandylle otteluvoitoin 3?2 hävinnyt Steelers.

Lammin Salibandysta puolestaan tuli hiljattain seurafuusion tuloksena Lahteen rekisteröity LASB ja joukkue aikoo pelata liigaottelunsa Lahden Suurhallissa. Nopeita ovat reikäpallon käänteet siis kulisseissakin, mutta Steelersissä tätä ei ole jääty yskimään.

Puheenjohtaja Tuukka Heinonen (oik.) lupasi lähiaikoin lisätietoa myös Steelersin pelaajien sopimustilanteesta.

Puheenjohtaja Tuukka Heinonen (oik.) lupasi lähiaikoina lisätietoa myös Steelersin pelaajien sopimustilanteesta.

Seuran puheenjohtaja Tuukka Heinonen sanoo jo saaneensa onnittelusoiton liigapaikasta liittohallituksen puheenjohtajaltakin ja pitää liigapaikkaa 99-prosenttisesti varmana.

? Organisaatio pyritään rakentamaan pitkällä aikajänteellä liigan vaatimusten mukaiseksi, Heinonen toteaa.

Osa tätä rakennustyötä on viime kauden päävalmentaja Jani Järvisen siirtyminen seuravalmentajaksi, jonka vastuulle tulee Steelersin ylempien ikäluokkien kehittäminen vanhemmista D-junioreista aina A-junioreihin asti.

Järvisellä on ollut ainakin riittämiin tekemistä, kun päävalmentajan työn ohella hän on ollut myös seuran valmennuspäällikkö.

? On ollut kuin tuplatyö. Pitkän päävalmentajaputken päälle tekee hyvää katsoa asioita vähän taustalta, hän totesi.

Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen oli iloinen paitsi uudesta päävalmentajasta, myös siitä, että Jani Järvinen saatiin pidettyä Steelersissä.

Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen oli iloinen paitsi uudesta päävalmentajasta, myös siitä, että Jani Järvinen saatiin pidettyä Steelersissä.

Tuukka Heinonen kuvailee seuravalmentajan uutta tehtävää isoksi uudeksi resursoinniksi.

? Jani pääsee nyt paremmin kehittämään pelaajia ja ikäluokkavalmentajia eli pelaajaputkea kohti edustusjoukkuetta, hän sanoo.

Steelersin miesten edustusjoukkueen valmennukseen liittyy myös Keijo Matilainen, jolla on kokemusta liigajoukkueiden valmennuksesta SSV:stä ja Classicista sekä myös nuorten maajoukkueesta.

? Kenties maan kovin fyysisen valmennuksen osaaja salibandyssa, luonnehtii Tuukka Heinonen.

Steelersin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen solminut Jussi Sihvonen lupaa muutoksia valmennuksen lisäksi niin joukkueen koostumukseen kuin pelitapaankin.

? Joukkueessa on potentiaalia ja pienin muutoksin se on liigakelpoinen. Uusia liigatason pelaajia ottaisin tietysti mielelläni jokaiselle osastolle maalivahdeista hyökkäykseen, mutta kiirehtimään ei kannata lähteä. Vapaita liigapelaajia on nyt tarjolla pääkaupunkiseudulla, mutta palkkiopyynnöt voivat olla kovia, ennakoi Sihvonen.

Liigassa pelaaminen on Divariin verrattuna iso muutos koko organisaatiolle, huomautti Tuukka Heinonen. Tiedotustilaisuudessa kuitenkin laskeskeltiin, että pelimatkojen pituuden suhteen Divari on jopa kalliimpi sarja kuin liiga. Liiga monin verroin suuremman näkyvyytensä ansiosta tarjoaa myös aivan eri mahdollisuudet yhteistyökumppanien hankintaan.

Heinonen vakuutti, että Steelersin organisaatio on valmis ottamaan liigahaasteen vastaan.

? Meillä on seurassa paljon ihmisiä, jotka tekevät salibandyn eteen töitä. Haluan julkisesti kiittää niitä ihmisiä, jotka ovat vieneet edustusjoukkuetta eteenpäin tähän asti.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.