Sunnuntai 24.09.2023
Nimipäivät: Alvar, Auno

Tuuli:
 

JENKKIFUTIS: Aatu Suhonen siirtyy Hämeenlinnaan

Kahdella edelliskaudella Vaahteraliigassa Seinäjoki Crocodilesia edustanut puolustuksen linjapelaaja Aatu Suhonen ja Hämeenlinna Huskies ovat solmineet kauden 2017 kattavan pelaajasopimuksen.

Alunperin Lappeenrannasta lähtöisin oleva Suhonen pystyy pelaamaan kaikkia puolustuksen linjan pelipaikkoja ja tulee olemaan Jarmo Haaviston valmentaman linjan keskeisiä pelaajia kokemuksensa ja monipuolisuutensa ansiosta.

Suhosen sopimuksen myötä Hurttapuolustuksen linja on vahvistunut kolmella erityyppisellä pelaajalla. Aiemmin syksyllä Hämeenlinnaan siirtyneiden maajoukkuerinkiin kuuluvien Jani Lindqvistin (Kuopio Steelers) ja Rickhard Heleniuksen (Turku Trojans) vahvuudet löytyvät fyysisen koon ja voiman yhdistelmistä, kun taas Suhonen tuo tullessaan nopeutta ja aggressiivisuutta.

Kaudella 2016 Suhosen tilastot Vaahteraliigassa olivat 15 taklausta, joista kolme kappaletta aloituslinjan takana sekä kaksi pelinrakentajasäkitystä.

Aatu Suhonen #91 Vaahteramalja XXXVII -ottelussa syyskuussa 2016 Kuva: FSC Media / Asseri Kasari

Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell kommentoi Suhosen sopimusta tuoreeltaan:

? Aatu oli erittäin vakuuttava molemmilla tammikuun harjoitusleireillä. Erityisesti hänen kova asenteensa pisti merkille harjoituksissa. Pienikokoisena mutta nopeana pelaajana Aatu tuo isompien linjapelaajien rintamaan vaihtoehdon, joka pystyy liikkumaan erittäin nopeasti ja pelaamaan silti aggressiivisesti myös tuplablokkeja vastaan. Olemme erittäin innoissamme saatuamme Aatun mukaan Hurttalaumaan, iloitsee Bedwell.

Kahdella edellisellä kaudella Vaahteramaljassa hopeamitalin pokannut Suhonen päätyi Huskiesiin käytyään harjoittelemassa Hurttalauman mukana.

? Viime kauden jälkeen olin avoin kaikille vaihtoehdoille. Päävalmentaja Bedwell otti minuun yhteyttä ja kertoi Huskiesin tavoitteista ja kulttuurista ja sen myötä päätin lähteä tammikuun leireille tutustumaan joukkueeseen. Vierailuiden jälkeen olin vakuuttunut organisaation toiminnasta, pelaajamäärästä sekä Hurttalauman asenteesta ylipäänsä ja päädyin tekemään sopimuksen, Suhonen kertoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.