Maanantai 05.06.2023
Nimipäivät: Sulevi
Hämeenlinna
Pilvistä
7°C
Tuuli: 3 m/s W
 

Janne Hyökyvaara mukaan HJS-miesten valmennusryhmään

Hämeenlinnalaiselle futisyleisölle tuttu Janne Hyökyvaara liittyy Tommi Silvennoisen ja Atte Koivuniemen seuraksi HJS:n miesten valmennusryhmään.

Veikkausliigan legendaksi vuonna 2011 valittu Hyökyvaara pelasi menestyksekkään uran Suomen viheriöillä. Neljä Suomen mestaruutta, hopean ja pronssin liigassa voittanut sekä myös Suomen cupin ja Liigacupin valloittanut Hyökyvaara jatkoi peliuransa jälkeen valmennuksen pariin.

Kenttärajojen toisella puolella hän on ollut muun muassa FC Hämeenlinnan valmennusryhmässä Ykkösessä ja Härmän vastuuvalmentaja Kakkosessa. Härmän Kakkosen vuosien jälkeen Hyökyvaara jatkoi junioripuolella ennen kuin palasi aikuismaailmaan viime vuonna Härmän käskyttäjänä Nelosessa.

– Odottavat tunnelmat kautta kohtaan, kun olen ollut jonkin aikaa pois korkeimmilta tasoilta. Rehellisesti sanottuna minulla ei ole hirveästi kosketuspintaa Kakkosen tasoon, mutta muutamien treenipelien jälkeen on varmasti jo enemmän näkemystä ja pystyn olemaan paremmin pelaajien apuna, Hyökyvaara uskoo.

Hyökyvaara näkee oman roolinsa valmennusryhmässä nimenomaan pelaajien valmentajana.

– Minulla on aika laaja pelipaikkakohtainen kokemus, joten sitäkin kautta suurin antini tulee varmasti olemaan suoraan pelaajille. Toivottavasti saan luotua yhteyden jätkien kanssa hiljalleen, jotta voin oikeasti olla heidän apunansa. Toki myös Tommin ja Aten taustatukena sekä keskustelukumppanina oleminen on tärkeää.

– Ja viime vuoden A-junioreiden hopean jälkeen on hyvät fiilikset lähteä mukaan. Edustusjoukkueen vaihtuvuus antaa nuorille pelaajille mahdollisuuden iskeä. Heidän auttaminen on tärkeää, Hyökyvaara lisää.

Hyökyvaara ehti jo pariin kertaan torjumaan päävalmentaja Silvennoisen rekrytointiyritykset, mutta ei lopulta voinut vastustaa kiusausta uuden haasteen parissa.

– Tommi oli sen verran sitkeä, että kysyi vielä kolmannenkin kerran. Keskustelimme, miten kokonaisuus voisi toimia ja mitä hän odottaa minulta. Pohdiskelin hetken ja päätin tarttua tilaisuuteen, Hyökyvaara kertoo hymyillen.

Päävalmentaja Tommi Silvennoinen luottaa Hyökyvaaran tuovan suuren vaikutuksen kauden aikana tapahtuvaan pelaajakehitykseen.

– Mile tuo sellaista kokemusta, mitä meillä ei tässä ole, sillä hän omaa hyvän pelaajataustan liigasta ja divarista. Meillä on paljon eteenpäin pyrkiviä nuoria pelaajia, joille hän pystyy antamaan tietoa siitä, mitä pelaajaksi tuleminen vaatii joka päivä myös harjoittelun ulkopuolella. Oman uransa kautta hänellä on paljon annettavaa yksilöille myös pelillisissä asioissa. Hän pitää yllä kovaa vaatimustasoa harjoituksissa ja täydentää muutenkin hyvin minua ja Attea, Silvennoinen kehuu kollegaansa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.